PUBLICITAT

Carmona vol enllestir el setembre les noves directrius d'Educació

  • La nova secretària d'Estat vol fer un "repartiment de les càrregues de treball"
  • Bartumeu vol superar l'"herència complicada" en aquest àmbit
MARC RODRIGUEZ
ANDORRA LA VELLA

15072010 jurament
La secretària d'Estat d'Educació, Dolors Carmona, en el seu jurament, ahir.
Foto: ORIOL LLAURADÓ

La nova secretària d'Estat d'Educació, Dolors Carmona, va prendre ahir a la tarda possessió en el càrrec després que fa unes setmanes Josep Roig deixés aquesta representació, afirmant ja en les seves primeres hores en la nova responsabilitat que la seva intenció és la d'enllestir cap al setembre les "directrius" a seguir. En aquest sentit, Carmona va manifestar que el primer pas serà, un cop posada al corrent de tota l'activitat de la Secretaria d'Estat d'Educació, el d'"optimitzar els recursos", referint-se en aquest cas a fer un correcte "repartiment de les càrregues de treball".

Així, la que fins ara havia estat directora de Primera Ensenyança de l'Escola Andorrana de Santa Coloma --i que va ser designada pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, amb la intenció de "rellançar el projecte educatiu"-- va afirmar que en el context actual "calia equilibrar algun dels departaments", fins el punt en què "mirarem de prioritzar" amb criteris d'eficàcia.

Bartumeu va fer referència a l'"herència complicada també en el món de l'educació" amb què el seu Executiu es va trobar en arribar a l'edifici administratiu de Govern, fet que va fer necessari encetar una línia de treball amb la intenció de "redreçar en determinades situacions" l'àmbit educatiu. Tot i això, el líder socialdemòcrata va manifestar que amb motiu de la marxa de Roig "va haver-hi molt enrenou i poc problema". Assenyalar que un dels àmbits en què es pot millorar és en el de la comunicació pública de qüestions com la reforma de l'ensenyament professional i el funcionament de la prova d'accés a la universitat.

LA "SOLVÈNCIA" DE CARMONA
Bartumeu va dirigir paraules d'elogi a Carmona, valorant que la nova secretària d'Estat d'Educació té "una solvència contrastada" i després d'una "dedicació de molts anys reconeguda". El cap de Govern va posar la mirada en el pròxim curs escolar, manifestant la intenció de "millorar la feina" amb una ferma base de "la riquesa d'un sistema propi" d'educació. A aquest fet se li ha de sumar, segons ell, el fet de comptar al Principat amb "una franca col.laboració amb els dos altres sistemes", l'espanyol i el francès, els quals vol que continuin coexistint en harmonia durant els anys vinents.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT