PUBLICITAT

Ordeig proposa a Bartumeu l'agilització dels tràmits duaners

  • El portaveu de PSC-Progrés vol que es millori l'"eficiència" de la infraestructura
  • La potenciació de projectes turístics conjunts, un altre dels temes sobre la taula
M. RODRÍGUEZ / I. CERVERA
ANDORRA LA VELLA / LA SEU D'URGELL

16072010 ordeig 1
Òscar Ordeig i Jaume Bartumeu, durant la reunió mantinguda ahir al matí a l'edifici de Govern. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb el portaveu del PSC- Progrés a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, una trobada que va tenir com a objectiu "potenciar les relacions comercials" entre tots dos territoris, segons van coincidir tots dos representants. Ordeig va afirmar en roda de premsa al mateix edifici administratiu que un dels temes prioritaris en què va incidir va ser el comercial, aportant "propostes per facilitar els tràmits administratius a través de la duana espanyola". En aquest sentit, l'urgellenc va manifestar que cal "agilitzar els procediments" per tal de "millorar l'eficiència", sense que això suposi un trasbals, "mantenint els requisits jurídics" escaients.

Ordeig va afirmar que els recursos humans de la duana espanyola també es poden millorar, per la qual cosa cal "potenciar determinats torns" per evitar "colls d'ampolla" en algunes hores punta, una actuació que s'hauria de veure complementada, segons ell, amb la inversió en "infraestructura tecnològica", ja que actualment existeixen condicionants en el funcionament diari, com ara la inexistència d'ADSL a les instal.lacions. Bartumeu va escoltar aquestes propostes i va confirmar la seva voluntat de "treballar en positiu per facilitar les bones relacions de veïnatge entre Andorra i l'Alt Urgell" abordant qüestions com les plantejades per PSC-Progrés.

D'altra banda, el cap de Govern i el líder de l'oposició de La Seu van abordar l'àmbit turístic, una matèria on Ordeig va plantejar la necessitat de "facilitar que es puguin vendre projectes conjunts" entre tots dos territoris. En aquest sentit, aprofitar les sinergies que pot donar l'atractiu d'Andorra com a país dels Pirineus i reclams com ara el Parc del Segre per atreure visitants cap a tots dos vessants va ser una de les propostes de PSC-Progrés.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT