El Pidasa, nou líder

• El Lusitans cau amb l'Escale en la darrera jornada de la fase regular i festival de gols dels dos grans
SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'àrbitre ensenya una targeta groga després d'una falta en el duel calent entre Escale i Lusitans, ahir a Aixovall Foto: TONY LARA

El Lusitans la Posa va perdre ahir el lideratge en l'última jornada de la fase regular de Primera. Va ser en un duel d'altíssim voltatge contra l'Escale Santa Coloma que va acabar en 2-1 a favor dels de Lluís Miquel Aloy, els quals estrenyen encara més la lluita per ser campió. El gran beneficiat va ser el Pidasa, que no va fallar i començarà el play-off pel títol com a líder.

L'ESCALE, AMB DOS MENYS / La primera derrota del Lusitans en el que va de Lliga es va produir, a més, davant un Escale que va jugar amb un home menys des del minut 58 per la doble groga de Boris i amb dos menys des del 68 pel mateix motiu amb Nieto de protagonista. El partit va ser una batalla continua que es va saldar amb tretze amonestacions per als colomencs i cinc per a l'equip que dirigeix Vicenç Marqués.

Victor Hugo va avançar el Lusitans al minut 23 a la sortida d'un còrner i Crespo al 55 i Ramírez al 70 van obrar la remuntada dels colomencs en el partit amb més tarjetes de la jornada.

EL COMIAT DE LUCHO / Els dos grans de la Lliga van posar punt i final a la fase regular amb dues golejades d'aquelles que reflecteixen amb claredat la diferència abismal que existeix amb els equips del play-off pel descens. El Pidasa va imposar-se al Ranger's per 0-13 en un partit en el qual sobren les paraules, i en el darrer partit de Lucho, que torna a la seva Argentina natal per motius laborals. Lucho va estar el primer any a l'Encamp, set temporades defensant la samarreta del Matecosa i la temporada passada i tota la fase regular del curs actual a les files del Pidasa. Avui amb dos gols s'acomiadava del futbol andorrà i van completar la golejada Alejandro –5–, Xinos –2–, Ribolleda, Txema, Mercadé i Oriol Fité.

Pel que fa al Matecosa Sant Julià, l'equip de Julio Ferreros va passar per sobre del Construccions Modernes Inter d'Escaldes, al qual va superar per 12-3. Spano –3–, Sebas –3–, Chelo Iguacel –2–, Kiko –2– i Gabi Riera –2– van marcar per al campió de Copa i Àlex Izquierdo –2– i Pinho per a l'Inter, en un matx que demostrava una altra vegada les grans diferències que existeixen entre els equips de dalt de la taula i els de sota.

En el partit que va tancar la 14a jornada i aquesta fase regular de la lliga el Transports Couto U.E. Engordany i el CE Principat van empatar a un gol, en un duel que res no va aportar els dos a la classificació.