PUBLICITAT

El Govern licita el concurs de la rehabilitació del Rosaleda

  • L'Executiu té previst iniciar les obres a final de desembre
N. S.
ENCAMP

Periodic
La façana de l'hotel Rosaleda. Foto: TONY LARA

El Consell de Ministres va acordat licitar un concurs nacional amb caràcter d'urgència per adjudicar la redacció i direcció d'obra del projecte per a la consolidació de l'edifici de l'hotel Rosaleda. Tal com va avançar EL PERIÒDIC, el Govern no va esperar a la resolució de procés d'expropiació de l'edifici i va presentar un plec de bases. El mal estat de conservació d'aquest bé d'interès cultural fa que l'Executiu vulgui tenir-ho tot enllestit al més aviat possible. D'aquesta manera, les ofertes s'hauran de lliurar en sobres tancats i lacrats al Servei de Tràmits de Govern, com a molt tard a les 14 hores del dia 4 d'agost del 2010 i està previst que el concurs es resolgui a principi de setembre. El pressupost estimatiu previst per a aquest projecte és de 72.000 euros i entre les condicions per a participar hi ha que es sigui un professional de l'arquitectura patrimonialista.

En el cas que sigui una agrupació formada per diversos professionals, caldrà que un dels integrants tingui aquesta formació. Per poder avaluar aquesta condició és indispensable que a la documentació entregada hi hagi el currículum dels professionals i una carta de compromís de l'arquitecte per a la realització del treball.

Segons va informar el Govern, l'adjudicatari disposarà de 40 dies naturals --a comptar de la data de la publicació de l'edicte d'adjudicació al BOPA-- per redactar el projecte. Un cop el projecte arribi a mans de l'Executiu es traurà a concurs l'adjudicació dels treballs i es licitarà la constructora. Tot i que encara no es pot concretar una data de començament de les obres, no està previst que es comencin fins a mitjan desembre. L'estat de conservació de l'hotel Rosaleda presenta greus problemes a causa d'un seguit d'incidències que en posen en perill la integritat.

La intervenció preveu el sanejament i la reposició de l'estructura --canviant els pilars, els murs de càrrega i algun tram de forjat--, el buidatge de la runa --repicant dels falsos sostres de la teulada--, tapar totes les obertures i la refeta de la teulada. Per poder dur a terme aquestes obres el Govern va aprovar el projecte de llei de crèdit extraordinari per afrontar les despeses derivades de les obres de millora de les instal.lacions i els equipaments de l'edifici i el Consell General el va aprovar el crèdit d'1.004.000 euros. Al milió per a les feines de rehabilitació hi caldrà afegir els 6,3 milions amb què s'ha taxat el Rosaleda i que obligarà l'Executiu a demanar un altre crèdit. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT