PUBLICITAT

Vives se suma al "malestar generalitzat" per la sentència del TC

  • L'arquebisbe i el copríncep mostren així la "preocupació" per les retallades
  • Recorda que cal el
I .C.
LA SEU D'URGELL

Periodic
El copríncep Vives, el dia que va ser nomenat arquebisbe ad personam, amb el líder de CiU, Artur Mas. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan- Enric Vives, es va sumar ahir a les veus de personalitats que expressen la "preocupació" per la situació actual de Catalunya, tant "pels efectes de la crisi econòmica a casa nostra com pel malestar generalitzat del poble català després del dictamen del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya".

Vives va fer aquestes declaracions durant una visita a la Conca de Dalt (Pallars Jussà), a les parròquies d'Aramunt i Erinyà. El bisbe copríncep va recordar que "l'Església i els bisbes de Catalunya, al llarg de la història i especialment des de la renaixença, han sostingut la causa nacional catalana amb la seva cultura, llengua i institucions". Vives hi va afegir que cal continuar fent-ho "com a compromís pastoral d'arrelament als fidels que estimen i a qui han de servir".

RESPECTE ALS DRETS
L'arquebisbe va deixar clar, d'altra banda, que "l'Església promou un diàleg i una entesa que es fonamenta en el respecte de les diferents identitats i el reconeixement dels legítims drets dels homes i dels pobles, especialment dels més desafavorits o en minoria, sempre en comunió amb el magisteri pontifici dels darrers temps".

Les declaracions de Joan-Enric Vives van ser en el marc de la visita pastoral, el moment en el qual els bisbes es troben amb una determinada parròquia amb els seus fidels i el rector. Des del Bisbat d'Urgell es considera "una oportunitat per copsar la realitat de cada poble, del sentir de les persones i les diferents sensibilitats sobre les problemàtiques que viu la societat".

NODRIDA PRESÈNCIA En aquesta visita, Vives va estar acompanyat pel seu secretari personal, mossèn Cinto Busquet. Va ser acollit, a les par- ròquies de Sant Fructuós d'Aramunt i de Sant Esteve d'Erinyà, pels rectors mossèn Agustí Romero i per mossèn Francesc Lloret, respectivament, i nombrosos fidels dels dos pobles. També hi eren presents el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Xavier Pont i Jordana, i l'alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona i Rocafort.

Després d'un àpat de germanor amb alguns capellans de l'arxiprestat a Claverol, Joan-Enric Vives va visitar també la parròquia de Sant Cristòfol d'aquest poble, on va exercir de rector Sant Josep de Calasanç entre 1588 i 1591. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT