PUBLICITAT

L'Art Camp, en marxa

  • Una quarantena de creadors de 27 països comencen a treballar a Ordino
  • Els artistes han assegurat que l'experiència donarà grans fruits
NÚRIA SALVÀ
ANDORRA LA VELLA

La segona edició de l'Art Camp va donar, ahir, el seu tret de sortida oficial. Envoltats per les obres sorgides de la primera edició de la iniciativa internacional, els responsables van inaugurar l'acte, que aquest any se centrarà en l'acostament entre les diferents cultures. Els protagonistes de l'esdeveniment --impulsat per la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO (CNAU), el Comú d'Ordino i la societat Filantròpica Bomosa-- seran 42 creadors provinents de 27 països diferents que probablement s'inspirin en els paisatges de país, tal com va explicar el president de la CNAU, Joan Peruga. Durant el discurs inaugural, el dirigent va posar èmfasi en el fet que en aquesta segona edició s'han reunit més artistes i de més països que en la primera edició. "Potser les propostes sorgides de l'Art Camp no resoldran els problemes ni serviran per aclarir l'horitzó fosc, però segur que el pintaran amb els colors de l'esperança", va sentenciar Peruga.

Els artistes romandran 11 dies al Principat i assentaran els seus tallers de creació entre la sala polivalent d'Ordino i l'embalat que la par- ròquia ha construït. D'allà en sortiran tres obres de cada creador. L'entorn, a banda de convertir-se en font d'inspiració, en algun cas es transformarà en lloc de treball dels artistes. "Hi ha qui ja ha demanat poder agafar el cavallet i marxar", va comentar el comissari de l'exposició, Faust Campamà. En aquesta edició hi va haver més demanda que oferta; aquesta circumstància, a més d'alegrar als promotors de la iniciativa, els va obligar a realitzar una tria. "Hi havia més de 60 sol.licituds i a alguns els vam haver de dir que es tornessin a presentar d'aquí a dos anys", va explicar el comissari. Entre els participants hi ha creadors de països com ara el Marroc, Mauritània i Kuwait. Burkina Faso repeteix assistència, però a través d'un artista diferent que compartirà experiències amb representants d'estats diversos com ara Moçambic, Cambodja o les Filipines.

Cal destacar la presència de la dibuixant portuguesa Barbara Assis, que fa estrenar el seu país en aquesta experiència. També és rellevant la presència del ceramista català Joan Panisello, "un dels millors ceramistes d'Espanya", segons Campamà. També tornarà el fotògraf francès Marc Harrold --que acaba de penjar obra seva a la galeria Ara Art-- i repetirà experiència l'andorrana Sara Valls. La delegació de representants del país és la més nombrosa i permet tenir una panoràmica del creadors del país, des d'autors novells com ara Marta Tarrés fins a consagrats com el representant del Principat a la Biennal de Venècia Francisco Sánchez. Els artistes d'arreu van coincidir en van assegurar que l'experiència donarà grans fruits. Durant la seva estada els artistes compaginaran diverses activitats lúdiques, com ara la visita que van fer ahir al matí a la Casa de la Vall i al nucli antic de la capital amb tallers artístics, l'assistència a espectacles del país, així com assistència a vetllades temàtiques que giraran entorn dels diversos continents, així com el diàleg intercultural. A banda de la creació de tres obres per artista, l'esdeveniment donarà vida a un manifest dedicat a l'any internacional de l'acostament de les cultures. Les obres sortides de l'Art Camp aniran de gira. Les seves antecessores van ser a Igualada, Madrid, París, el Consell d'Europa a Estrasburg i la parròquia d'Ordino.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT