PUBLICITAT

El Govern vol evitar "burles" al tancament durant la visita oficial

  • Un nou decret estableix que les hores entre les 11 i les 14.30 són festa d'obligat compliment
  • Bartumeu insisteix que la mesura que afecta el matí del 29 s'ha pres per respecte institucional
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president francès i copríncep d'Andorra, Nicolas Sarkozy, surt dels Camps Elisis, a París, ahir. Foto: AFP

El Govern va aprovar ahir un decret que estableix que les hores de tancament amb motiu de la visita del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, que afectaran oficines i comerços entre les 11 i les 14.30 hores, són "hores de festa i de compliment obligatori, retribuïdes i no recuperables". En la roda de premsa posterior a la reunió d'ahir del Consell de Ministres, el cap de l'Executiu, Jaume Bartumeu, va assenyalar que el tancament s'ha decretat per respecte institucional i per permetre que els ciutadans puguin assistir al discurs del copríncep. Bartumeu va matisar que el nou decret, que ve a reforçar el que es va aprovar la setmana passada, serveix per aclarir alguns dubtes expressats pels empresaris i també per evitar que alguns establiments prossegueixin amb la seva activitat de portes endins.

En el decurs de la reunió del Consell de Ministres de la setmana passada, el Govern va aprovar un total de tres decrets: un de tancament obligatori dels comerços en general, les botigues, les indústries i les oficines, i dos més relatius a les afectacions de la visita sobre el trànsit i l'estacionament en determinades vies del centre d'Andorra la Vella. Ara bé, arran de la mesura, alguns empresaris van expressar els seus dubtes sobre si el tancament implicava o no l'aturada completa de l'activitat o si, per contra, aquesta activitat es podia mantenir amb el benentès que els locals tanquessin igualment les portes al públic.

Bartumeu va lamentar que "algú vulgui burlar el tancament decretat, tancant les portes dels despatxos i les oficines, però mantenint l'activitat a l'interior". Tenint en compte que els anys 1993 i 1997 també es van decretar tancaments obligatoris amb motiu de la visita dels coprínceps Mitterrand i Chirac, respectivament, Bartumeu va afirmar que "no seria lògic ni respectuós que aquesta vegada no es fes d'igual manera".

De fet, el cap de l'Executiu va insistir que la mesura s'ha pres principalment per respecte institucional, encara que el tancament pot afavorir que els andorrans es desplacin fins a la plaça del Poble de la capital per viure en directe el discurs del copríncep. Bartumeu va aclarir que no es farà res especial per promoure la participació de la gent, però va recordar que "l'assistència a l'acte és lliure i tothom que vulgui podrà anar fins a la plaça del Poble". És més, el mandatari va explicar que el tancament s'ha decretat a partir de les 11 hores per tal que les persones que treballen en altres parròquies tinguin temps d'arribar al discurs que Sarkozy oferirà a la capital, pels volts de les 12.30 hores.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT