PUBLICITAT

El Govern reprèn el projecte de Museu Nacional i l'inicia de zero

  • Cultura començarà elaborant un estudi sobre el públic objectiu l'any vinent
  • El ministeri farà un inventari de l'art del país i redactarà el Pla de museus
N. SALVÀ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les maquetes de l'anterior concurs per adjudicar el projecte del Museu Nacional. Foto: EL PERIÒDIC

El Govern ha decidit reprendre el projecte de Museu Nacional i, per fer-ho, començarà de zero. Així ho va manifestar ahir la ministra de Cultura, Susanna Vela, durant la presentació de les conclusions de la taula del Museu Nacional d'Andor- ra. D'entrada, el Govern té clar quin camí s'ha de seguir. Primer s'haurà de fer estudis referents a quin públic s'hauria de dirigir aquesta infraestructura i quines necessitats haurà de cobrir. A més, es realitzarà un inventari per veure quin material podria arribar a englobar --s'haurà de revisar les col.leccions privades i les públiques-- i redactar un pla de museus.

Segons les previsions de la ministra, els treballs començaran l'any vinent, uns informes que ja estan estan previstos en el projecte de pressupost que el Govern està redactant. Vela va assegurar que els estudis no superarien els 10.000 euros de dotació econòmica i es redactarien en 12 o 18 mesos. A més, també es vol realitzar un projecte de viabilitat tècnica --per determinar els recursos humans que faran falta i determinar com i quan s'hauran de canviar el material interior-- i la financera. Tot plegat haurà de servir per acabar de definir el futur Museu Nacional d'Andorra.

TERRENY
Quant a la ubicació, la titular de Cultura va assegurar que no és una prioritat del seu departament quina forma ha de tenir l'edifici. "No sabem si serà una cosa nova o un edifici que ja existeix",va explicar Vela, que també va deixar clar que l'anterior terreny situat a la Massana i destinat al museu no interessa al Govern per a cap altre projecte.

La mesa no va determinar més passos en el camí, però es va establir unes característiques bàsiques per a la futura infraestructura. Pels integrants de la mesa, el museu ha de seu un espai de representació nacional que possibiliti el coneixement i la difusió de la història del país. A més, el públic que entri al futur centre haurà de trobar una oferta creada a partir d'un doble eix: un d'historicocultural i un altre d'artístic. L'espai nacional hauria de servir com a centre de de conservació i emmagatzematge i recurs pedagògic. La mesa vol que la infraestructura sigui "la porta d'entrada als museus ja existents", en paraules de Vela.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT