El Matecosa-MYPA se suspèn per un diluvi i s'ha de repetir sencer avui

• L'equip finlandès vencia 0-1 i un diluvi al minut 79 força obliga els dos equips a marxar al vestidor
IVÁN MOURE

Ferreros --a l'esquerra-- i membres dels dos clubs, ahir a les deu de la nit quan es decidia que el partit s'ajornava per a avui. Foto: TONY LARA

Amb un final de broma, es podria definir el partit d'ahir de tornada corresponent a la segona ronda de l'Europa League entre el Matecosa Sant Julià i el MYPA-47. De broma i insòlit, perquè s'havien jugat 79 minuts i el marcador de l'Estadi Comunal indicava un 0-1 a favor dels finlandesos quan la pluja que estava caient va anar in crescendo fins que es va convertir en un diluvi amb un vent huracanat i alguna pedra. La pilota estava en joc quan l'àrbitre va decidir la retirada als vestidors. Realment era impossible jugar. Des de les graderies, gairebé plenes --amb 500 persones-- a penes es podien veure els jugadors amb claredat per la imponent cortina d'aigua.

La situació surrealista va arribar a continuació. El partit s'havia aturat passades les vuit de la tarda i abans de dos quarts va amainar. Passat el quart d'hora de rigor que han d'esperar, els àrbitres van tornar a sortir a la gespa per veure si es podia reprendre el matx, però la gespa era com una piscina. A més, tornaven a caure gotes, tornava a parar... el temps va ser inestable fins ben entrades les nou de la nit.

Havia passat una hora, ja s'havia de prendre una decisió i el Matecosa va ser el primer en moure fitxa en declarar-se perdedor: "Hem jugat una eliminatòria de 169 minuts, en queden onze i necessitem marcar en aquests temps cinc gols. El més just és que donem l'eliminatòria per perduda", va explicar el director tècnic del club lauredià, Patri González, en un acte de joc net per admirar.

Però tot i que aquesta era la decisió més sensata, van haver-hi més canvis durant la següent hora. Mentre els jugadors del MYPA marxaven a l'hotel a sopar perquè havien de fer nit a Barcelona per volar a mig matí cap a Finlàndia, es va produir la reunió entre els dos clubs, els àrbitres i el delegat de la UEFA i el resultat va ser que segons la normativa no es podia acabar un partit sense que es complís el temps reglamentari. Segons el màxim ens continental, creava un precedent molt perillós.

En un principi la decisió inicial es va corregeix i es va anunciar que el partit es reprengués la mateixa nit i fins i tot es van tornar a encendre els focus, però hi havia un altre problema: els jugadors del MYPA ja sopaven, mentre els del Matecosa ho van fer al bar de l'estadi per si de cas.

I finalment l'àrbitre, a instàncies de la UEFA i per a sorpresa de tothom, va decidir que el partit s'havia de tornar a jugar avui i sencer. Els 90 minuts. Un problema encara més gran per a les dues parts, ja que els jugadors lauredians --que recordem, són amateurs-- treballen i els finlandesos perdran el vol de tornada que havien previst, però també és cert que ho estableix la normativa. Al tancament de l'edició encara no se sabia el nou horari. El Matecosa proposava les 18.30 hores, com ahir, i el MYPA ¡a les set del matí! Seria el partit més matiner de la història del futbol professional.