PUBLICITAT

The Lucky Dados: "Ara, el rockabilly arriba a un públic més ampli"

  • La banda de Vinilla Von Bismarck i el trio madrileny presentaran 'The secret carnival'
  • La formació comparteix cartell amb els francesos Gunshot
N. SALVÀ
ENCAMP

Periodic
La formació de Vinila Von Bismarck & The Lucky Dados, en una imatge promocional. Foto: EL PERIÒDIC

E ls fans del rockabilly poden estar avui d'enhorabona perquè l'escenari d'Encamp acollirà un dels grups amb més noms del panorama musical: Vinila Von Bismarck & The Lucky Dados. El concert, emmarcat dins la 5a edició del HD Custom Festival, servirà perquè la banda presenti The secret carnival, el primer LP del quartet. El treball és un còctel de rock'n'roll, swing, calypso i ska que, a més, incorpora tocs de cabaret i sons de circ dels anys 30. Al tradicional so de la banda --amb contrabaix, guitarra i bateria-- hi han incorporat instruments de vent. La formació va anar a Londres a col.laborar amb el productor Graeme Durham, en què van acabar de donar els tocs al disc que havien enregistrat als Estudios Reno de Madrid.

Fins fa un any, Vinila i Luchy Dados seguien carreres per separat fins que Carlos López va fer un espectacle de burlesc musical en col.laboració amb la cantant. Aquest directe va servir perquè la intèrpret s'interessés per la trajectòria de la banda. Finalment els artistes van acabar iniciant una vida comuna. The Lucky Dados són un trio de Madrid integrat per Pedro Herrero a la guitarra i les veus, López al contrabaix i Carlos Mirat com a bateria.La formació és una de les més respectades en l'ambient musical que defensen. Després de deu anys en actiu, poden presumir d'haver tret al mercat dos àlbums i continuar junts per defensar-los. "Els Lucky Dados som amics i aquest és el nostre secret per tirar endavant els anys de trajectòria professional", van explicar els components del grup en declaracions a aquest rotatiu.

INICIS
Els inicis, però, no van ser fàcils. Després de gravar una maqueta i moure-la pel circuit espanyol, la formació es va adonar que en aquell moment la banda i el públic no arribaven a connectar. Per aquesta raó van ampliar mires i van acabar rebent resposta dels Estat Units, el Canadà i la Xina. Finalment va ser una companyia japonesa la que els va oferir gravar un disc. Per la seva banda, la trajectòria de Vinila en el món de la música es va iniciar com a cantant de Krakovia, una experiència molt gratificant per a la intèrpret. "Va ser una bona escola, em va donar unes bases sobre l'escenari i vaig aprendre que en una gira s'han de compartir els moments bons i els dolents". Vinila és una de les artistes referents en el món del burlesc. "Sempre he estat molt seguidora de l'edat d'or del cinema i tot el que hi està relacionat. No és que m'hagi deixat influenciar per una moda, sóc així". Per la seva manera d'actuar dalt l'escenari, Vinila és contínuament comparada amb Dita Von Teese i Bettie Page, uns referents que no l'espanten. "Son dos dones de gran calat, però també m'agradaria que busquessin altres referents amb artistes menys mediàtiques com ara Pixie Evans, Candy Barr..."

D'aquells temps fins ara les coses han canviat molt i l'estil de Vinila & The Lucky Dados cada vegada s'estén cap a uns oients menys especialitzats. "En aquesta gira ens hem adonat que la nostra música arriba a més gent i podem tocar a qualsevol festival o plaça i per a tot tipus d'espectador. Ara, el rockabilly arriba a un públic més ampli", van afirmar els nois del grup. La banda promet arribar al HD Custom Festival amb "autèntic i genuí rock'n'roll". La intenció del grup és "sonar més alt que els motors de les Harley". A més, la banda encara es guarda un as a la màniga: "Tenim alguna sorpresa en el repertori ". La vetllada es completarà amb la presència dels francesos Gunshot. Aquesta banda, referent al seu país pel nivell dels concerts, arribarà capitanejada pel guitarrista i cantant Yannick Dimont i oferirà un repertori eclèctic --habitual en els seus directes-- regat amb dosis d'humor. El públic que s'acosti al Prat Gran podrà gaudir de temes d'Elvis Presley o Jerry Lee Lewis, entre molts d'altres. La cita amb el rockabilly és a les 23 hores. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT