PUBLICITAT

Ferran Teixidó és la gran esperança en l'SkyMarathon de Premana

  • La primera màxima gran cita de la història aplega la 'cr?me de la cr?me' i l'objectiu és el 40è lloc
EL PERIÒDIC
PREMANA

Periodic
Ferran Teixidó, en una cursa de la temporada passada a la Massana. Foto: TONY LARA

Nou dies després del Quilòmetre Verticals als Dolomites els Campionats del Món afronta avui l'SkyMarathon Giir di Mont que posa punt i final a la primera màxima gran cita de la història emparada per la International Skyrunning Federation (ISF). Es tracta de la competició que tots els corredors marquen en vermell, en la qual hi haurà la crˆme de la crˆme de l'especialitat i tothom arriba o ha intentat arribar al punt àlgid de forma física de la temporada d'estiu.

Per a Andorra no és menys. Encara hi ha nostàlgia per la marxa d'Stéphanie Jiménez de l'equip nacional, ara fa vuit mesos, que igualment serà a la línia de sortida com a integrant de França, el seu país d'origen. No faltarà representació, però, amb els germans Xavi i Ferran Teixidó, Joan Valls i Lluís Sanvicente.

SIMILITUDS AMB ANDORRA
La carrera de Premana consta de 32 quilòmetres de recorregut, amb 2.400 metres de desnivell per uns indrets, segons va explicar ahir Carles Font, "molt similars als de les muntanyes del Principat", per l'altitud --un màxim de 2.900 metres--, per la vegetació --boscosa-- i pel pas per pobles que aporten un ambient especial: "Juntament amb Zegama, aquesta és la millor travessa que existeix al món", va reconèixer el seleccionador nacional. Entremig, els participants hauran de superar tres alts que han fet definir el circuit com tècnic i de gran sacrifici. Lluís Sanvicente, que ja va fer aquesta prova l'any passat, va explicar ahir: "La segona part és duríssima, si ho dones tot al principi hipoteques la cursa", va indicar. Respecte a les sensacions que té ara va dir: "Arribava molt bé de forma, però aquests dar- rers dies no estic gaire fi. Potser pels nervis". La gran esperança serà Fer- ran Teixidó. En ell decau gran part del pes de l'objectiu: tenir un corredor entre els 40 primers. "Estic preparat, però hi ha massa nivell", va alertar. I no li falta raó: el mexicà Mejías, el català Jornet, l'italià Gaspery... sense oblidar països com ara Suïssa o Àustria, que sempre tenen algú entre els millors. La lesió al genoll que l'ha tingut dos mesos inactiu, però, ja és història.

Joan Valls, un dels nous integrants de la selecció, és debutant en una competició de renom internacional, però no per això està nerviós: "Tot al contrari, estic mentalitzat que patiré... És el que m'agrada d'aquest esport. No sé què puc fer, però el recorregut m'agrada, ho donaré tot i acabaré sigui com sigui. Faré la meva cursa sense fixar-me un resultat en concret", va assegurar. Finalment, Xavi Teixidó va dir que es presenta a la carrera "sense cap pressió". A ell li va més el Quilòmetre Vertical, el seu fort: "A mi córrer no em va bé, aquesta és la cursa menys ideal per a mi. Hi seré per ajudar els companys, si cal, jo no espero cap gran resultat". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT