PUBLICITAT

Ballera inaugura la creació 'Temps ferit' al Centre d'Art de Calders

  • L'obra reflexiona entorn de la relació de l'home, la natura i el pas de les hores
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un detall de les creacions d'Àurea Ballera. Foto: ÀUREA BALLERA

L'artista Àurea Bellera va inaugurar ahir la instal.lació Temps ferit a la institució del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CASIS), de Calders (Barcelona). L'obra de la creadora, que està integrada per tres estructures de ferro -- de reminiscències megalítiques--, cobreix de filat espinós roses de tela que surten en l'espai com constel.lacions. En l'espai interior, hi ha instal.lada una quadrícula d'espines de roser damunt la paret nua. Amb aquesta creació, Ballera intenta parlar sobre la relació entre la natura i l'home i el pas del temps. "He tingut en compte la incidència de la llum natural i els seus cicles sobre les peces", va explicar l'autora.

La col.laboració entre l'artista i el Centre d'Art va iniciar l'octubre passat, quan la creadora andorrana va assistir una trobada sobre la cimera contra el canvi climàtic de Copenhaguen. L'acte, que s'emmarcava en un cicle de trobades que intentaven aportar visions des de diferents àmbits culturals i socials, estava organitzat pel CASIS. Aquest espai està abocat principalment a qüestions ecològiques i han recuperat un antic forn de calç.

Una de les figures més importants d'aquesta iniciativa, l'artista Roser Oduber, va veure el treball Hang time que Baena havia desenvolupat als Tallers de la Massana i va suggerir a la jove andorrana desenvolupar una altra obra per al seu espai. "Li havia interessat molt la meva feina i em va dir que encaixava de ple amb la filosofia del centre", va comentar Ballera. L'última vegada que l'artista va exposar al Principat va ser el gener passat, en una mostra que coincidia amb el 10è aniversari de la galeria Art Vall. La instal.lació al Centre de Calders restarà a l'aire lliure fins al 30 de setembre.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT