PUBLICITAT

El COA sol.licita onze beques a Solidaritat Olímpica per a Londres

  • L'ens que encapçala Martí en demana tres per a atletisme, judo i natació i dues per a ciclisme
  • Sorprèn l'absència en el llistat de Bernadó, que amb Garcia va rebre l'ajut per a Pequín 2008
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Garcia --esquerra--, amb Sallés --d'esquena-- i Pascal Tayot, als Jocs dels Petits Estats de Xipre. Foto: TONY LARA

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) ja ha transmès al seu homònim internacional el llistat dels esportistes del país que desitgen rebre una beca procedent de Solidaritat Olímpica de cara als Jocs de Londres 2012.

L'ens que encapçala Jaume Martí ha sol.licitat a petició de les federacions onze ajuts: tres en atletisme a través de Natàlia Gallego (800 metres), Eva Iglesias (marató) i Mikel de Sá (100m); tres en natació per a les joves promeses Oriol Cuñat (18 anys) i Mònica Ramírez (16) i per a l'encara referent en aquest esport Hocine Haciane; tres més en judo per a Laura Sallés (menys de 63 quilograms), Dani Garcia (menys de 66) i Èric Risco (més de 100); i dues en ciclisme, per a Ariadna Tudel (ruta) i David Albós (ruta i contrarellotge).

UNA MENYS QUE PER A PEQUÍN
Destaquen absències de pes en el llistat com ara el de l'atleta maratonià Toni Bernadó, l'esportista andorrà que acumula més cites olímpiques i que té previst assistir també a Londres, però sabent els problemes de cor que ha patit prefereix no sentir-se obligat a través d'una beca a no fallar en la cita del 2012.

Bernadó va ser amb el judoka Dani Garcia l'únic beneficiat d'aquest programa del Comitè Olímpic Internacional (COI) després de les dotze peticions que va fer el COA al 2005, en les quals hi havia set esports implicats --atletisme, natació, tir, gimnàstica rítmica, judo, taekwondo i tennis-- pels quatre que hi ha per a la cita del 2012.

RESULTATS I PROJECCIÓ Els criteris de les federacions per a la selecció d'aquest llistat s'han basat en els resultats que estan obtenint i en la projecció. No obstant això, Martí va alertar: "Els membres de l'organisme de Solidaritat Olímpica fan una exhaustiva anàlisi de tots els esportistes i tot i que acostumen a ajudar els petits països són molt estrictes i li donen a qui consideren que realment promet".

En el darrer precedent a Pequin van ser dos de dotze i s'espera una xifra similar per al 2012. La resposta del COI sobre els ajuts al Principat no se sabrà fins a final d'octubre, en l'Assemblea de Comitès Nacionals Olímpics, que se celebrarà a Mèxic. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT