PUBLICITAT

Concha Buika i María Pagés participen per primer cop en el Festival Internacional Narciso Yepes

  • El cartelles completarà amb Carlos Núñez, l'ONCA i els Solistes de la JONCA
EL PERIÒDIC 
ANDORRA LA VELLA


buika26072010
La intèrpret Concha Buika presentarà al Narciso Yepes un disc homenatge a Chavela Vargas Foto: BERNARDO DORAL
La 28a edició del Festival Internacional Narciso Yepes presenta un cop més un programa "molt eclèctic", en paraules del seu director artístic, Gerard Claret. Hi participaran per primera vegada la cantant mallorquina d'origen guineà Concha Buika i la bailaora María Pagés amb la seva companyia de ballet flamenc. El gaiter Carlos Núnez repeteix l'experiència per tercera vegada, aquesta vegada amb un repertori inspirat en el Brasil. Completen el cartell l'ONCA, amb Coppélia de Léo Delibes i Carmen de Georges Bizet, i els solistes de la JONCA, que protagonitzaran el concert matinal a l'església parròquial d'Ordino.

El festival començarà l'1 d'octubre amb El último trago, on Concha Buika presentarà el seu nou treball en el qual ret homenatge a Chavela Vargas. El director del festival, Gerard Claret, ha remarcat de Buika la seva veu i les seves cobles "influïdes pel jazz i el flamenc".

El 8 d'octubre serà el torn de Carlos Núñez, que presentarà el seu disc, Alborada do Brasil, un treball fruit d'una investigació per conèixer les connexions musicals entre la música gallega i la brasilera, que el gaiter va decidir efectuar en esbrinar que un dels seus besavis va desaparèixer al país dels carioques.

L'ONCA hi participarà el 16 d'octubre amb Òpera i ballet. Sota la direcció de Marzio Conti, el concert dedicarà la primera part a Coppélia, un ballet del compositor Léo Delibes. En la segona part s'interpretaran àries de la popular òpera Carmen, de Georges Bizet. Encara falta definir qui serà el baríton, però està confirmada la participació del tenor José Concepción, la soprano Isabel Monar i la mezzosoprano Marina Rodríguez.

Quartets de corda i acordió és el títol del concert que oferiran els solistes de la JONCA el 17 d'octubre. Es tracta d'un homenatge al compositor argentí Astor Piazzolla. Als dos quartets de corda que hi participaran, s'hi sumarà l'acordionista Cristina Cortina.

Tancarà el festival la Compañía María Pagés amb l'espectacle Flamenco y poesía. A dalt de l'escenari, s'alternaran les danses de quatre bailaores amb els solos de María Pagés i la música servirà de base a textos de José Saramago, Federico García Lorca i Antonio Machado, entre altres escriptors ibèrics.

El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, ha explicat que el Festival Internacional Narciso Yepes busca cada any portar "coses novedoses, diferents, que arribin a tots els públics" i aprofitar per "potenciar l'activitat" de l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (ONCA). Així mateix, Peralba ha remarcat que els preus són "molt assequibles" perquè tothom pugui assistir als concerts. Per la seva banda, el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, ha assenyalat que el festival permet situar la parròquia en "el mapa internacional" en l'àmbit de la música.

Les entrades per als concerts valen 20 euros i tenen lloc a les nou del vespre a l'Auditori Nacional d'Andorra, excepte el concert matinal de la JONCA, que es farà a les dotze del migdia a l'església parroquial d'Ordino, l'escenari primigeni del festival. Les localitats es posaran a la venda al setembre i es podran adquirir mitjançant el web www.ticketcredit.com o als terminals de TicketCrèdit instal·lats a les principals oficines de l'entitat bancària i al Palau de Gel d'Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT