PUBLICITAT

El consum d'energia disminueix un 0,3% al juny

  • El país va utilitzar 19.512 TEP
  • En l'acumulat dels 6 primers mesos, hi ha un creixement del 0,8%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El consum d’energia del mes de juny de 2010 ha estat de 19.512 TEP (Tones Equivalents de Petroli), disminuint d’un 0,3% respecte al mes al juny de l’any passat. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística. En l’acumulat dels sis primers mesos de l’any i respecte al mateix període de l’any passat, es produeix un increment del 0,8% en el consum d’energia mentre que en l’acumulat dels dotze darrers mesos respecte el període anterior es produeix una disminució del 0,5%. Pel que fa al consum d’electricitat en MWh, ha augmentat tant respecte el mateix mes de l’any passat, d’un 6,6%, com pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos respecte al període anterior, d’un 0,8%, i en l’acumulat des de principis d’any, d’un 2,3%.

El consum d’energia del mes de juny ha estat de 19.512 TEP (Tones Equivalents de Petroli), el que representa una disminució del 0,3% respecte al mateix mes de l’any passat. Segons assenyala Estadística, el fuel domèstic presenta la major davallada, amb un 17,3%, seguit del gasoil de locomoció, en un 3%, i la gasolina, en un 1,9%. En canvi, el consum d'electricitat en TEP ha augmentat en un 6,6%.

D'altra banda, el consum d’energia acumulat des de principis d’any, respecte l’acumulat del mateix període de l’any passat torna a augmentar, en un 0,8%, a causa de l’increment de consum d’electricitat, en un 2,3%, i del gasoil de locomoció, en un 0,6%. En canvi, tant la gasolina, amb un -3,8%, i el fuel domèstic, amb un -0,7%, presenten disminucions de consum. Pel que fa al consum acumulat dels darrers dotze mesos respecte el període anterior, es produeix una disminució d’un 0,5%, causada pel menor consum del fuel domèstic, d’un -4,3%, i de la gasolina, d’un -2,7%, que no ha estat compensat pels increments de consum del gasoil de locomoció, d’un 1,1%, i de l'electricitat, en un 0,8%.

El consum d’energia elèctrica al mes de juny respecte el mateix mes de l’any passat, ha augmentat un 6,6%. Tenint en compte l’energia consumida subministrada per FEDA, el consum s’ha distribuït principalment per a distribució, en un 24,9%; usos domèstics, en un 23,6%; altres serveis, en un 18,3%; el 15,8% per hostaleria i restauració; mentre que serveis financers ha representat el 6,6%; administracions un 6,3%; indústries un 1,3% i construcció i annexes un 1%. L’energia elèctrica consumida per les altres distribuïdores d’energia elèctrica del país, ha representat al mes de juny un 25,9% de l’energia elèctrica consumida al país, amb una disminució del 10% respecte el juny de l’any passat.

El consum d’energia elèctrica en l’acumulat des de principis d’any ha augmentat un 2,3% respecte el mateix període de l’any anterior. Els conceptes que més han augmentat són distribució, en un 6,5%; les administracions, en un 5,7%; i els usos domèstics, en un 5,2%. En canvi, els conceptes que han disminuït són construcció i annexes, en un 10,4%; els serveis financers, d’un 5,3%; i les indústries, en un 4,9%. En l’acumulat dels darrers dotze mesos respecte el mateix període de l’any anterior, el consum d’energia elèctrica ha augmentat d’un 0,8%. Els conceptes que més s'han incrementat són distribució, en un 4,2%; els altres serveis, d’un 3,8%; i els usos enllumenat públic, en un 3,7%. En canvi, els conceptes que més han disminuït són indústries, d’un 13,2%; construcció i annexes, d’un -5%; i els serveis financers, d’un 3,6%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT