PUBLICITAT

El gran maldecap de Marqués

  • El tècnic del Lusitans admet dubtes per fer l'alineació degut a les baixes en el duel d'anada contra la Valetta
IVÁN MOURE
CORRADINO

Periodic
L'entrenament oficial vespertí del Lusitans la Posa, ahir al Ta'Qali Stadium de Malta Foto: IVÁN MOURE

El Lusitans la Posa viurà aquesta tarda (19.30 hores, Hibernians Ground) el seu primer partit de Champions League i les hores prèvies eren un gran maldecap per a l'entrenador del campió andorrà, Vicens Marqués. Quatre baixes de pes que no esperava han variat el pla per al partit d'anada a Malta i ahir encara tenia dubtes per fer l'alineació, cosa gens normal per a la seva manera de fer.

Víctor Hugo, Juan Raya i Deco no han pogut viatjar-hi per motius laborals, a més d'Àngel, per la mort d'un familiar. Un revés en tota regla per al tècnic, que va assegurar: «Tinc clar que jugarem amb un sistema 4-2-3-1 més aviat defensiu però els jugadors... Hi han tres o quatre posicions que em fan dubtar. Fa un mes que entrenem i mai m'havia passat això, però encara no sé quin onze faré jugar».

En els dos mesos d'interval entre el final del curs passat i l'inici de la 2012-2013 s'ha produït un intercanvi de cromos en la porteria amb la UE Santa Coloma; així doncs Periánez ha signat pel conjunt colomenc i Ricky, del Pidasa, ha fitxat pel Lusitans, que també s'ha fet amb els serveis de tres jugadors de 26 anys que provenen de la Lliga portuguesa: el central Rafael Brito (Louletano), l'extrem Bruno Fernandes (Monsanto) i el migcampista Vlamecir Fernandes Atabu (Farense). «Algun d'ells jugarà d'inici segur», va avançar Marqués, resignat per les baixes.

Tot i els dubtes el Lusitans jugarà com sempre: seriós i dur en defensa, buscant el contraatac amb Baixinho i Luis com a principals referències. Els problemes per les baixes no han modificat la manera de jugar del Lusitans, tal i com va indicar el tècnic: «Tenim possibilitats mínimes de superar l'eliminatòria però lluitarem fer fer-ho bé i optimitzar els nostres recursos en atac». De tota manera no hi ha cap objectiu fixat per a l'anada. Està clar que el Lusitans signaria un resultat favorable, un empat i potser fins i tot una derrota que deixés l'eliminatòria oberta, però Marqués va fugir dels números: «A mi el que em preocupa és que donem una bona imatge. Res més. He notat una transformació mental en els jugadors trencant l'hegemonia de Pidasa i Matecosa però espero que no sigui contraproduent, i em refereixo a l'humilitat; ha de servir per ser més competitius».

La Valetta és un rival desconegut per al Lusitans però hi ha dues dades que donen pistes sobre la seva identitat: l'any passat va guanyar 1-2 i 3-0 el Tre Fiore sanmarinès en Champions i ha fitxat el màxim golejador de la lliga d'Estònia, Aleksandrs Cekulajevs. Està una esglaó per sobre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT