PUBLICITAT

La Generalitat licita les obres d'ampliació de l'aeroport de Lleida-Alguaire

EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
L'aeoport d'Alguaire.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya va obrir ahir, mitjançant l'empresa pública GISA, la licitació de la redacció de l'avantprojecte de construcció d'una nova terminal a l'aeroport de Lleida-Alguaire, així com de l'ampliació de la plataforma, l'aparcament i els accessos. L'avantprojecte definirà tots els elements constructius, així com els terminis de les obres i les previsions d'inversió. Es preveu que la redacció d'aquest avantprojecte es pugui adjudicar a final del mes de setembre i que el document estigui enllestit a començament de l'any vinent.

La nova terminal serà un edifici independent de l'actual, que aglutinarà tant entrades com sortides i disposarà dels equipaments necessaris per acollir vols de fora de l'espai comú Schengen, amb Duana i control de passaports. Igualment, disposarà d'una superfície d'entre 8.000 i 10.000 metres quadrats, que garantiran que l'aeroport pugui acollir les puntes de trànsit aeri dels diumenges al matí i els vols xàrter.

El nou espai tindrà un mínim de vuit nous mostradors de facturació amb sistema informatitzat; una àrea de facturació d'esquís, diferenciada de les altres; seients per a almenys 800 persones; una àrea d'equipatges amb un mínim de dues corretges, amb capacitat per transportar 800 maletes per hora, i com a mínim tres portes d'embarcament.

L'avantprojecte licitat inclou obres d'ampliació de la plataforma d'estacionament d'aeronaus, l'aparcament i els accessos, per tal d'absorbir l'increment de passatgers que portaran els nous vols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT