PUBLICITAT

El consum d'energia va disminuir el 0,3% el mes de juny passat

  • El fuel va caure el 17,3%, però l'electricitat va créixer el 6,6%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El consum d'energia del mes de juny passat va ser de 19.521 TEP (Tones Equivalents de Petroli), una xifra que suposa una disminució del 0,3% respecte al juny de l'any passat. Pel que fa a l'acumulat dels sis primers mesos de l'any i respecte al mateix període de l'any passat, les dades fetes públiques ahir pel Departament d'Estadística mostren que es va produir un increment del 0,8% en el consum d'energia, mentre que l'acumulat dels últims dotze mesos presenta una disminució del 0,5%. Quant al consum d'electricitat en MWh, aquest va augmentar el 6,6% respecte al mateix mes de l'any passat i el 0,8% en l'acumulat dels darrers dotze mesos, també respecte al període anterior.

Si es desglossen els diferents tipus d'energia, resulta que el fuel domèstic és el que va presentar una major disminució el juny, de l'ordre del 17,3%, respecte al mateix mes de l'any passat. També va disminuir el consum de gas butà i propà (-7%), el gasoil de locomoció (-3%) i la gasolina (-3%). Ara bé, mentre que el consum de l'energia produïda per carburants va disminuir, l'electricitat va créixer el 6,6% i va passar de 8.587 TEP a 9.151 TEP o, el que és el mateix, de 38.681 MWh a 41.222 MWh. Val a dir que aquestes xifres fan referència a l'electricitat distribuïda per Feda.

Segons els usos, l'energia subministrada per Feda va anar a parar, principalment, a la distribució (24,9%). Els usos domèstics, pel seu cantó, van suposar el 23,6% de l'electricitat distribuïda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT