PUBLICITAT

El llibre blanc de l'energia recollirà idees de l'últim treball de la SAC

  • La compilació de ponències 'L'energia a Andorra' es va presentar ahir al matí
  • El Govern vol establir un marc legal que defineixi el panorama energètic
EVA ARASA
ENCAMP

26072010 feda
Àngels Mach i Albert Moles presenten el llibre de la SAC sobre l'energia a Andorra, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els continguts del llibre L'energia a Andorra, que la Societat Andorrana de Ciències (SAC) acaba d'editar amb el patrocini del Govern i Feda, s'aprofitaran de cara a l'elaboració del llibre blanc de l'energia d'Andor- ra, que el Govern va anunciar que redactaria entre aquest any i l'any que ve. El director de Feda, Albert Moles, va aprofitar la presentació de L'energia a Andorra, que va tenir lloc ahir al Museu de l'Electricitat, per explicar aquesta nova utilitat que des de Feda volen donar a les ponències que l'any passat es van pronunciar en el marc de la 22a Diada Andorrana de la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent.

El mes d'abril passat, el Govern va aprovar el projecte de llei de mesures provisionals relatives a l'energia elèctrica, que iniciarà el seu tràmit parlamentari a partir del setembre. Més enllà d'aquestes mesures provisionals, però, l'Executiu va manifestar la voluntat d'acabar establint un marc legal que pugui donar cobertura a més llarg termini i que serveixi per definir el panorama energètic al Principat. En paral.lel als treballs inicials per redactar aquesta llei de caràcter definitiu, el Govern va explicar que elaboraria un llibre blanc de l'energia d'Andorra, que permetrà concretar alguns aspectes tècnics i, alhora, comptarà amb la participació de tots els agents implicats --inclosos, per exemple, els constructors.

Moles va elogiar algunes de les idees recollides pels ponents que van participar en la jornada de Prada de Conflent. Sense voler entrar en detalls sobre la qüestió de l'energia a Andorra, el director de la parapública sí que va subratllar que "caldrà recollir què produeix Andor- ra en aquests moments i què pot arribar a produir, aprofitant al màxim els seus recursos". En aquest sentit, el màxim responsable de Feda va fer esment de les possibilitats que ofereixen, a Andorra, les energies renovables, especialment l'energia solar i la geotèrmica.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT