PUBLICITAT

El PP volia la compareixença de Lluís Saura en la 'comissió Palau'

  • Els vots en contra del tripartit i l'abstenció de CiU van evitar aquest tràmit
  • El 17 de setembre, compareixerà com a testimoni en l'anomenat 'cas hotel'
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

El president de la Sala Administrativa del Tribunal Superior (TS), el magistrat Lluís Saura, va ser una de les persones que el grup del Partit Popular (PP) al Parlament de Catalunya va reclamar que comparegués davant de la Comissió d'Investigació sobre les Irregularitats Detectades en la Gestió del Palau de la Música, tal com reflecteix el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya número 765 del dilluns passat, 12 de juliol. En aquest sentit, la participació que hauria tingut Saura en la redacció jurídica de la documentació del projecte de l'hotel del Palau, un cas que va tornar a posar en dubte la gestió de Lluís Millet i Jordi Montull, fins al punt que va ser per aquesta instrucció que la jutgessa va enviar-los a la presó durant 13 dies, era el principal motiu d'aquesta demanda del PP, que volia més explicacions sobre tot plegat.

Tal com es pot recopilar del recull que el Canal Parlament fa de totes les demandes de compareixença en el marc de la comissió al Parlament, el 5 de juliol passat, en sessió ordinària, els consellers dels diferents grups van procedir a la votació de la "sol.licitud de compareixença de Lluís Saura, advocat, davant la Comissió d'Investigació sobre les Irregularitats Detectades en la Gestió del Palau de la Música". El resultat va ser la no-acceptació d'aquesta compareixença, amb 17 vots a favor --els del PP, impulsors de la demanda, juntament amb els 3 diputats de Ciutadans--, 70 vots en contra --sumats pels diputats del tripartit-- i 48 abstencions --les dels representants de CiU. D'aquesta manera, i davant del disgust dels populars pel rebuig en la votació en bloc a les demandes de compareixença presentades, Saura va evitar aquest tràmit en el si de la comissió.

Els populars també demanaven, d'altra banda, la compareixença del quart tinent d'alcalde de Barcelona, Ramon García-Bragado --recentment imputat per la jutgessa que instrueix el cas de l'hotel del Palau--, tal com també havia fet CiU, demanda que va ser igualment rebutjada, entre d'altres, com ara la de l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès (vallès Oriental), Jordi Pousa, o la de l'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i actual president de Gisa, Xavier Cases. En el cas de Lluís Saura, la publicació oficial del rebuig de la sol.licitud per part de la Generalitat va arribar el 12 de juliol passat.

TESTIMONI DAVANT LA JUTGESSA
D'altra banda, fora del marc parlamentari, en l'àmbit estrictament judicial, la jutgessa que investiga el cas de l'hotel del Palau --que va citar a declarar novament als saquejadors confessos de l'entitat, Millet i Montull, després que la fiscalia els acusés també de delictes de prevaricació i falsedat documental-- va decidir a mitjan de mes ajornar les declaracions de dos testimonis que ja havien estats deixades per a després de l'estiu durant la primera fase d'instrucció. Un d'aquests dos testimonis és Saura, juntament amb la de l'advocat també relacionat amb el cas Josep Lluís García-Ramírez. Segons fonts d'agència, aquestes declaracions se celebraran finalment el 17 de setembre. Mentrestant, el procés pel mediàtic Cas Palau continua obert.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT