PUBLICITAT

La cobla de Buika i el flamenc de Pagés, estrelles d'un Yepes eclèctic

  • Carlos Nuñez presentarà el seu últim àlbum, titulat 'Alborada do Brasil'
  • L'ONCA oferirà àries de l'òpera 'Carmen' i una 'suite' del ballet 'Coppélia'
N. SALVÀ
ANDORRA LA VELLA

El Festival Internacional Narciso Yepes arriba a la seva 28a edició amb una proposta especialment eclèctica on es combinarà la cobla de Concha Buika, les gaites de Carlos Nuñez, el flamenc de María Pagés, una Piazzola amb acordió a les mans dels Solistes de la Jonca i una pinzellada de l'òpera Carmen, per l'ONCA. Tal com va informar ahir el director del festival, Gerard Claret, l'edició d'aquest any s'estrenarà amb les cobles de l'exòtica cantant mallorquina d'origen guineà Concha Buika. L'artista presentarà a l'Auditori Nacional el treball El últim trago, un homenatge a Chavela Vargas que recull el repertori que va acompanyar la cantant mexicana al llarg de la seva carrera musical. Així, Las simples cosas, Sombras i Luz de luna o Las ciudades prendran vida a Ordino. "És una cantant que, personalment, m'encanta tant per la seva veu com per la manera de comunicar", va comentar Claret. La cantant pujarà a l'escenari per mostrar el seu art amb les cobles, que s'ha vist molt influït pel jazz i el flamenc. Amb una mica de sort, l'Auditori també veurà com l'artista interpreta temes dels seus altres dos discos.

El 8 d'octubre serà el torn d'un vell amic del Festival: Carlos Nuñez, considerat un dels millors gaiters del món, presentarà el seu disc Alborada do Brasil, un treball que va sorgir de la investigació que el músic va emprendre arran de la descoberta que el seu besavi havia emigrat a Brasil, i allà va desaparèixer. Nuñez explora les connexions sonores entre la seva galícia i el territori sud- americà. L'artista torna per tercera vegada a l'acte organitzat pel Comú d'Ordino i la Fundació Crèdit andor- rà, amb la banda formada pel percussionista Xurxo Nuñez i el guitar- rista Pancho Álvarez, i defensarà un àlbum que ha comptat amb la col.laboració d'artistes com Lenine, Adriana Calcanhotto, Carlinhos Brown o l'Escola do Samba Beija Flor.

Com no podria ser d'una altra manera, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra també col.laborarà amb un programa renovat. El dia 16 oferirà un producte dividit en dues parts. En la primera, s'interpretarà una suite de ballet, Coopélia, de Léo Delibes per oferir una pinzellada de l'obra. "Intentem oferir una proposta molt popular", va comentar el director del Festival. Seguint aquesta voluntat, en la segona part del concert el públic podrà escoltar la coneguda òpera Carmen, de George Bizet. Per interpretar algunes de les àries més reconegudes de la creació francesa es posaran a les ordres del director Marzio Conti el tenor José Concepción, la soprano Isabel Monar i la mezzosoprano Marina Rodríguez. Claret va informar que encara faltava definir la figura del baríton, ja que s'havien posat en contacte amb Marc Canturri però, per qüestions d'agenda, no podrà col.laborar amb el festival. De tota manera, el director va assegurar que l'intèrpret andorrà té les capacitats artístiques per interpretar el personatge de l'òpera. L'endemà, els Solistes de la Jonca respondran amb la cita anual amb el festival. Recuperant l'escenari inicial del Narciso Yepes, l'església parroquial d'Ordino, la formació oferirà un concert homenatge al compositor argentí Astor Piazzolla interpretant peces molt conegudes pel respectable. En la primera part, Àlex Arajol, Francesc Planella, Sílvia Garcia i Daniel Claret oferiran obres com Marrón y azul o Tango ballet. La segona part de l'esdeveniment estarà dedicada a la composició Five tango sensations. En aquesta ocasió el segon quartet, integrat per Francesc Planella, Josep Martínez, Elias Porter i Jordi Claret comptaran amb la intepretació de la jove acordionista andorrana Cristina Cortina, que els acompanyarà amb el seu instrument de botons.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT