PUBLICITAT

L'Europeu de Barcelona perilla per a Fernandes-Pita i Royo

  • L'un ha anat a Portugal per la defunció d'un familiar i l'altre té un cop de calor
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Maria Vasco i Chema Martínez amb la mascota dels Europeus, ahir a Montjuïc. Foto: JORDI COTRINA

La participació d'Andorra en els Campionats d'Europa 2010 que es disputen a Barcelona aquesta setmana es pot remetre a quatre representants enlloc dels sis que havia previst la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA). Després de tanta feina i suor per guanyar-se una plaça per a la gran cita d'aquest any, Manel Fernandes-Pita i Jordi Royo tenen moltes possibilitats de ser baixa per diferents motius.

El primer és d'origen portuguès i ha hagut de desplaçar-se al seu país per la mort d'un familiar. Hi ha temps, perquè la prova de la marató en què s'ha inscrit es disputarà diumenge, però en un assumpte tan delicat com aquest la FAA s'ha estimat no pressionar-lo: "Entenem la seva decisió i no sabem si serà a temps d'arribar", va explicar ahir l'entrenador de la FAA, Joan Ramon Moya.

El cas de Royo és per condicions físiques. El corredor del Club d'Atletisme Valls d'Andorra (CAVA) estava entrenant durament per disputar la prova reina de la llarga distància i havia baixat a la costa mediterrània per acostumar-se al clima i a l'altura. La setmana passada, realitzant una sessió a la platja, va patir un fort cop de calor i el van haver d'ingressar a urgències: "Ha estat un cop fort; ha tingut febre i greus problemes gàstrics", va assenyalar Moya. Es va fer una analítica i no li van trobar res; avui té visita amb el metge i per tant sabrà si està en condicions de participar-hi, tot i que l'entrenador de la FAA no és gaire optimista, en reconèixer: "Després del que li ha passat, el cos se n'ha ressentit i fer una marató amb l'exigència que comporta i la temperatura que farà, potser no pot aguantar-ho". Precisament el temps que fa a Barcelona ha provocat disconformitat amb l'horari de la competició (les deu i cinc del matí) del gruix dels prop de 70 participants que disputaran aquesta prova, entre els quals hi han els andor- rans: "No entenc per què fixen aquesta hora i no les cinc del matí, que no castiga tant el sol. Estic segur que més d'un o dos sortiran en camilla", va alertar Moya.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT