PUBLICITAT

L'Associació Andorrana fa un pas endavant i farà un 'open' el 2011

  • La Xixerella tindrà divuit forats per acollir cites màximes com l'Europeu i el Mundial
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un jugador al green del forat dos, ahir al camp de la Xixerella. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'Associació Andorrana de Pitch and Putt (AAPP) ha donat un pas endavant en la seva voluntat de créixer com una entitat esportiva i ja ha dissenyat un projecte per a l'any vinent, que impulsarà aquest esport internacionalment.

L'entitat que encapçala Mireia Baux ha sol.licitat a la homòloga europea (EPPA), per a l'any que ve, acollir un open sènior el juny i un d'absolut el setembre. La presidenta va indicar: "Fa temps que treballem en això i estem a l'espera que ens confirmin les dates, ja que no poden coincidir dues competicions en països diferents en dies similars i s'ha de quadrar el calendari, però es farà segur". Una competició com aquesta seria un reclam turístic, ja que són 72 participants amb un equip al darrere.

Això serà possible gràcies a l'ampliació que s'està fent des de l'abril del camp la Xixerella, que passarà a tenir divuit forats diferents i amb els requisits necessaris de l'EPPA i la Federació Internacional (Fippa), amb l'objectiu de poder acollir competicions de màxim nivell, com ara un mundial o un europeu. Toni Armengol, que és propietari i dissenyador de la instal.lació a més d'assessor tècnic de l'AAPP, així ho va confirmar: "El mes de setembre l'inaugurarem. Es mantindrà amb mides curtes, d'un mínim de 40 metres i un màxim de 90; a partir de l'any que ve ja podrem fer l'Open i potser també el Campionat del Món", va assegurar.

La il.lusió i ganes de poder organitzar competicions de reconeixement ja s'ha parlat en diverses reunions de la junta directiva de l'Associació. En aquest sentit, Baux veu encara molt verda aquesta última possibilitat, però no va descartar demanar candidatura per al d'Europa el 2012: "S'ha de veure si això és factible, sobretot a econòmicament, perquè no oblidem que som una associació. El que està clar és que tenim ganes de fer coses, volem créixer i fer dues o tres competicions internacionals cada any". De fet per al 2011 s'està estudiant la possibilitat de fer un tercer open.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT