PUBLICITAT

El jutge descarta jutjar Badia per la mort del seu propi marit

  • La dona va ser empresonada de manera preventiva com a suposada inductora
  • L'amo del càmping Pont d'Ardaix va ser tirotejat el 9 d'octubre del 1997
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Badia (cabell ros) durant el judici per la mort de Permanyer, el 2008. Foto: FERRAN GARCÍA

El jutjat de la Seu d'Urgell ha arxivat el procés contra Carmen Badia, l'assassina de la psicòloga barcelonina Anna Permanyer, per l'assassinat del seu exmarit, pel qual van ser jutjats i absolts dos homes, segons ha avançat a Europa Press el fiscal en cap de Lleida Juan Boné. Per arxivar el cas el jutjat ha comptat amb la conformitat de la Fiscalia.

La Fiscalia de Lleida havia demanat el setembre de l'any passat al Jutjat de la Seu d'Urgell que obrís un nou judici amb jurat per l'assassinat de l'exmarit de Carmen Badia, Josep Campi Jordana, de 44 anys, amb qui estava en tràmits de separació. La dona va passar vuit mesos a la presó preventiva durant la instrucció del cas.

TAMBÉ APUNYALAT
La víctima era l'amo del càmping Pont d'Ardaix, i va ser tirotejat el 9 d'octubre del 1997. Dos individus encaputxats li van disparar i el van apunyalar cinc vegades en el restaurant de l'establiment.

Per la mort de Campi ja van ser jutjats José Antonio G. J. i Iván H. O., que van ser absolts per l'Audiència de Lleida, per la qual cosa mai no podran ser condemnats per aquest crim, ni tan sols en el cas que apareguessin noves proves contra ells, ja que l'ordenament jurídic espanyol prohibeix jutjar dues vegades a una persona per uns mateixos fets.

Al costat d'aquestes dues persones, van ser detingudes en el seu moment unes altres tres, entre les quals Carmen Badia, que va ser empresonada de forma preventiva com a suposada inductora de l'assassinat, encara que finalment va ser exculpada l'any 2000 per falta de proves.

Badia va ser condemnada el 2008 a 24 anys de presó per l'assassinat de la psicòloga barcelonina Anna Permanyer el setembre del 2004, crim que va cometre per quedar-se un pis de la víctima a l'avinguda Diagonal de Barcelona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT