PUBLICITAT

Espot jura el càrrec com a nou ministre de Justícia i Interior

  • Assegura que «combatre el creixent nombre d'aturats» és la seva principal prioritat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espot rep la felicitació del cap de Govern, Toni Martí, després de jurar com a ministre, ahir al migdia. Foto: TONY LARA

«Atur, atur i més atur». Amb aquestes paraules, el flamant titular de Justícia i Interior, Xavier Espot, va voler deixar clar quin és el principal problema que haurà d'enfrontar al capdavant del ministeri que assumeix ara, havent-ne estat, fins a la data, el secretari d'Estat. Espot va jurar ahir el càrrec i va destacar la voluntat de donar continuïtat a la feina feta pel seu antecessor, Marc Vila. Pel seu cantó, en un breu parlament pronunciat després del jurament, el cap de Govern, Toni Martí, va voler remarcar que Espot agafa la responsabilitat d'un ministeri «complex» en un moment difícil, però va afirmar que no hi ha «ningú més idoni per fer-se càrrec d'aquesta responsabilitat» –referint-se precisament al fet que Espot ja fos secretari d'Estat del mateix ministeri.

Segons el nou ministre, el primer objectiu és «combatre el nombre creixent d'aturats al Servei d'Ocupació» i fer que aquest sigui un instrument d'intermediació entre demanda i oferta de feina «eficient».

Pel que fa a l'àmbit de la justícia, la prioritat és modernitzar-ne la seva administració. Espot va explicar que ja estan treballant «estretament» amb el Consell Superior de la Justícia, preparant tots els estudis preliminars per establir el calendari en funció dels aspectes més importants i com es poden abordar. Segons va assegurar en declaracions als mitjans de comunicació, a final d'any «ja tindrem terminis prefixats».

Espot va voler reconèixer la tasca de «mestratge» i l'experiència transmesa pel ministre Vila en els mesos que han compartit i va afirmar que continuarà amb els projectes que ja s'havien endegat.

També el cap de Govern, Toni Martí, va agrair la feina feta per Vila i va afirmar que el seu relleu amb Xavier Espot és «una conseqüència lògica després de les sobrades proves de vàlua professional i personal». Malgrat que va reconèixer que Espot agafa la responsabilitat d'un ministeri «complex», Martí va apuntar que «no hi ha ningú més idoni» per fer-se'n càrrec.

Així, el cap de Govern va desitjar «que tinguem un ministre a la mateixa alçada que el secretari d'Estat» i va augurar que «Andorra haurà de reconèixer el vostre sacrifici».

DE MOMENT, SENSE SECRETARI / La successió al capdavant de la secretaria d'Estat de Justícia i Interior queda, de moment, en suspens. La decisió sobre aquest relleu és, segons Espot, «prematura» i caldrà avaluar les necessitats del Ministeri tenint en compte que, amb la recent incorporació d'Eva Palacios com a directora d'Interior, tots els departaments disposen ja d'un director. En aquest context, Espot considera que no és urgent el nomenament d'un secretari d'Estat. «Valorarem si realment és necessari; si no, no és una plaça que haguem de cobrir de forma imprescindible», va concloure el nou ministre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT