PUBLICITAT

Raynal Ouellet, Bruno Gendron i Simon Thoumire, cartell de la trobada d'acordionistes

  • El Palau de Gel acollirà un directe que combina sons del Quebec i música tradicional irlandesa 
EL PERIÒDIC
CANILLO


El Palau de Gel de Canillo acollirà el proper dijous 5 d'agost un concert d'acordions a càrrec del duet format per Raynal Ouellet i Bruno Gendron. L'actuació serà a les deu del vespre i s'emmarca en la 35a edició de la Trobada dels acordionistes del Pirineu que se celebra a Arsèguel. Durant la vetllada també es podrà gaudir de l'actuació del concertista Simon Thoumire.

El duet format per Raynal Ouellet i Bruno Gendron i el concertista Simon Thoumire protagonitzaran el concert d'acordions el proper dijous 5 d'agost a les 22 hores. L'actuació tindrà lloc al Palau de Gel de Canillo i s'emmarca en la 35a edició de la Trobada dels acordionistes del Pirineu, un festival de música tradicional que se celebrarà a Arsèguel, a l'Alt Urgell, des d'aquest divendres i fins diumenge.


Raynal Ouellet i Bruno Gendron són del Québec i la seva música té una gran influència dels sons tradicionals irlandesos. D'altra banda Simon Thoumire és un dels pocs concertistes de concertina cromàtica i està considerat 'el millor concertista del món' segons ha explicat Artur Blasco, president de l'associació d'Arsèguel i els acordionistes del Pirineu. Thoumire interpretarà un repertori basat en música folk d'Escòcia i Anglaterra, acompanyat d'un guitarrista anglès.

El Comú de Canillo es va posar en contacte amb Artur Blasco, fundador de la Trobada d'acordionistes del Pirineu, per poder gaudir d'un concert d'acordions a la parròquia. En aquesta edició actuaran a la localitat catalana entre 50 i 60 acordionistes de tot el món, procedents de Colòmbia, Escòcia, Anglaterra, Irlanda, Itàlia Portugal o Rússia, entre d'altres indrets. Es tracta del festival de música tradicional més antic de Catalunya i actualment està considerat com el festival d’acordió diatònic més important d’Europa.t de la noticia

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT