PUBLICITAT

Missió impossible de Sansa per a no ser últim als 3.000 obstacles

  • La seva marca de l'any supera en mig minut la del segon pitjor de la sèrie
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alguns atletes en una competició. Foto: EL PERIÒDIC

Els Campionats d'Europa Barcelona 2010 que van començar dilluns arrenquen avui per a la delegació andorrana. Surt a escena per fer els 3.000 metres obstacles Pep Sansa (11.40 hores), en una carrera que per objectius a molt poca gent li agradaria viure. La realitat és que el corredor del Club d'Atletisme Valls d'Andorra (CAVA) té com a marca personal de l'any 9min 8,75s --aconseguida el juny a la Copa d'Europa de Nacions-- i té trenta segons més que la del segon pitjor corredor de la seva sèrie de les semifinals. Eludir l'últim lloc serà com una missió impossible.

Però Sansa no pensa rendir-se a l'evidència abans de la batalla. "Estic en forma, amb moltes ganes... en il.lusió no em guanyarà ningú", va dir per acte seguit posar els peus a terra: "S'ha de recordar que competeixo amb professionals i la diferència és abismal".

LA CALOR, EL MALDECAP DE TOTS
El corredor tricolor va avisar abans de res que si té algun enemic al tartan de l'Estadi Lluís Companys és la calor que pugui fer. Però ell vol donar la volta a la situació i aliar-se amb la climatologia: "Les altes temperatures són el que més preocupa els fondistes, però els de mig fons també les patim. Sobre el paper tinc la pitjor carta, però en aquestes condicions superiors als 30 graus és una loteria. És el meu primer Europeu però tinc molta experiència en competicions internacionals, que és un grau, i si algú falla jo hi seré", va alertar. Ahir a la tarda va ploure a la Ciutat Comtal, però avui s'espera sol de nou i com sempre, humitat.

Malgrat la calor, l'atleta tricolor creu que pot lluitar per l'altre objectiu que té al cap, millorar la marca personal de l'any. Perquè farà calor, però les condicions seran similars que fa un mes i mig, quan va aconseguir, a Malta, la marca que ara vol batre, amb un clima similar al de Barcelona.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT