PUBLICITAT

Lima accepta l'oferta esportiva de l'Andorra abans que la de la Lliga

  • El jugador abandona el professionalisme per tornar al seu equip 12 anys després de marxar del Principat
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Lima és un fix en l'eix de la defensa de la selecció absoluta. Foto: AFP

El millor futbolista andorrà dels últims anys, Ilde Lima, torna al FC Andorra després de 12 anys de carrera esportiva lluny del seu equip de formació. El defensa central, de 33 anys, està a l'espera de rebre el transfer des d'Itàlia per poder jugar el pròxim cap de setmana el primer partit de lliga amb el club tricolor contra el Martinenc. Amb aquesta decisió, Lima aposta per l'oferta esportiva que li ofereix la Primera Catalana, i deixa a un costat, almenys per ara, els clubs de la Lliga andorrana que, en tot cas, li oferien contraprestacions econòmiques superiors. «La Lliga andorrana és molt atractiva econòmicament parlant, però és menys competitiva», va dir ahir.

Lima es va entrenar ahir amb l'equip de Justo Ruiz, que ha estat el seu principal valedor en aquesta operació. De fet, l'entrenador valora molt aquesta incorporació: «S'ha fet esperar, però és un jugador que ha de marcar diferències. Aportarà moltes coses i no necessita cap adaptació». Per a Ruiz, «l'únic que notarà és que deixa de ser professional i haurà de tenir una adaptació al nivell de futbol amb què s'hi trobarà».

En aquest sentit, Lima considera que l'aposta és més esportiva que altra cosa, i espera «ajudar en tot el possible al meu equip». El central va destacar el fet que Ruiz fos l'entrenador per decidir-se a tornar a l'Andorra. En tot cas, la tornada del jugador al club s'emmarca dins d'uns nivells de crisi econòmica generalitzada al futbol europeu de segones categories cap avall, a més que la seva continuïtat esportiva a Itàlia cada vegada era més complicada. Tot, unit a les ganes que tenia el futbolista per tornar a casa, han facilitat el fitxatge.

INICI AL FC ANDORRA / Ilde Lima va disputar les seves dues temporades inicials al FC Andorra (1997-1999), per marxar després al RCD Espanyol B (1999-2000), UE Sant Andreu (2000-2001), Ionikos FC (2001-2002), Pachuca (2002), UD Las Palmas (2002-2003), Poli Ejido (2003-2004), Rayo Vallecano (2004-2005), US Triestina (2005-2009) i AC Bellinzona (2009-2011) i Triestina novament, on ha acabat la seva trajectòria com a futbolista professional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT