PUBLICITAT

El telecadira de les Portelles anirà a la Parva (Xile)

  • El giny s'ha venut juntament amb el teleesquí dels Orris, per 110.000 euros
  • L'empresa Teleski és l'encarregada de desmuntar tota la maquinària
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La part ja desmuntada del telecadira de les Portelles, ahir.
Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'estació xilena de la Parva serà el nou destí del telecadira de les Portelles d'Arcalís, el primer que es va construir en aquesta estació. El Comú d'Ordino ha trobat finalment un comprador per a aquest giny, després que l'intent de treure'l a subhasta no tingués èxit. De fet, tal com va explicar ahir la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, el telecadira ja està pràcticament desmuntat del tot. Aquest giny viatjarà acompanyat del teleesquí dels Orris, que també ha estat venut al mateix comprador.

Naudí va afirmar que, amb el desmuntatge del telecadira de les Portelles, Arcalís reduirà l'impacte ambiental, perquè "tenir unes pilones sense ús malmet molt ràpidament el medi". A més, va afegir que el manteniment del giny suposava "un cost enorme", ja que la maquinària era molt vella. Aquesta temporada passada, el telecadira ja no es va posar en marxa, informa l'ANA.

L'empresa andorrana Teleski és l'encarregada de desmuntar el giny mecànic. Els treballs van començar fa un mes i mig i, segons els seus càlculs, encara els queda un mes més de feina. El desmuntatge es va iniciar amb els elements de seguretat. Posteriorment, i per aquest ordre, es procedirà a la desinstal.lació de les cadires, el cable, les pilones i, finalment, la maquinària motriu.

A L'APARCAMENT
El pàrquing d'Arcalís fa, durant tot el procés de desmuntatge, les funcions de magatzem. Posteriorment, el material es traslladarà en contenidors especials i amb vaixell cap a Xile, i d'allí fins a la destinació final; l'estació d'esquí de la Parva, que es troba a 2.750 metres d'altura. A la tardor andorrana (l'estiu en aquella zona d'Amèrica del Sud), està previst que es comenci a muntar el telecadira en la seva nova ubicació en terres xilenes.

La venda del telecadira i del teleesquí dels Orris suposarà uns ingressos de 110.000 euros, dels quals caldrà descomptar el cost del desmuntatge. La cònsol menor ordinenca calcula que el benefici net pot estar entre els 30 i els 40.000 euros. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT