PUBLICITAT

El Lusitans guanya una Supercopa sense propostes futbolístiques

  • El Comunal es fa gegant per als campions de Lliga i de Copa, que necessiten la pròrroga per desempatar
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors del Lusitans celebren el seu primer títol de la Supercopa rodejats d'aficionats, ahir al Comunal. Foto: ÀLEX LARA

El FC Lusitans s'ha divorciat d'un patrocinador històric i ahir, en el primer partit oficial de la nova campanya, encara amb Construccions la Posa en el pit de les samarretes, va conquerir la seva primera Supercopa quatre mesos després de guanyar la primera Lliga. El club que dirigeix Antonio da Silva es manté, doncs, com el més gran, rellevant així Pidasa i Matecosa com els colossos de Primera Divisió si és que el futur diu el contrari.

En joc, però, és una altra història. Amb un equip que tenia sis cares noves respecte del que havia guanyat la competició domèstica el curs passat i que ha guanyat –i moltíssim– en qualitat tècnica, la proposta futbolística del nou tècnic, Salva Estruch, és de moment plana. Els portuguesos Rafa Brito, Atabu i Bruninho més tres jugadors de gran prestigi en el futbol nacional com són el meta Ricky, Òscar Sonejee i Manolo Jiménez –sense comptar Juli Sánchez, que estava a la banqueta– el nou amo de l'esport rei andorrà no ha sabut fer un rentat de cara a aquell futbol directe o de contraatac que tenia. Ahir durant més d'una hora es va dedicar a penjar pilotes llargues a les bandes, fos qui fos l'assistent, per això no va ser estrany veure que Manolo Jiménez va rebre després del servei inicial i va enviar un globus a la dreta buscant la carrera de Víctor Hugo. Un acte d'intencions.

A falta d'una setmana perquè comenci la Lliga el Pidasa, campió de Copa, també sembla que estigui començant la pretemporada. Cert és que intentava jugar per baix i que la gespa de l'Estadi Comunal estava tan impecable com seca i ralentitzadora, però sempre es quedava a mig camí. Alejandro, massa sol en punta, s'ho mirava des de la distància.

Com més a prop es podia preveure el gol era a pilota aturada. L'ocasió més clara la va tenir Pousa, amb una pilota penjada en una falta a cama canviada que es va anar enverinant fins tocar el travesser. Era l'1-1 en fustes; abans Bruninho havia enviat la pilota al pal després de seure dos defensors i xutar sense angle.

En la segona part la mateixa història. Va haver de sortir Àngel per rematar un còrner i desequilibrar l'electrònic. A partir de llavors el Lusitans es va alliberar però quan millor estava combinant i el temps ja expirava va aparèixer Alejandro per empatar amb garra després d'una falta treta per Javi Sánchez que havia rematat Gilbert sense marca al segon pal.

En la pròrroga, molta estrebada muscular, dues vermelles a Gilbert i Pousa per doble groga i un penal per mans que va marcar l'MVP del partit, Atabu, per posar el punt i final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT