PUBLICITAT

Via lliure als no residents

  • Esports dóna el vistiplau a la FAF perquè els clubs tinguin quatre jugadors de fora «sense cobrar»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del Matecosa Sant Julià, un dels clubs beneficiats per la nova norma, aplaudeixen l'afició en l'últim partit de la temporada passada Foto: ÀLEX LARA

Els canvis en el futbol andorrà segueixen i ho fan en una direcció clara d'intentar millorar, tan sigui a nivell organitzatiu com de competitivitat. Un dels aspectes per augmentar la dosi de futbolistes de qualitat era la petició per part dels clubs de poder comptar amb jugadors de fora del país sense que, per obligació de llei, haguessin de ser residents al país i tenir el permís de treball. Ahir mateix, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va enviar a Toni Giribet, president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), la conformitat en l'acceptació de la nova norma que va aprovar la passada Assemblea de la Federació. Això és, que els no residents podran jugar als clubs del Principat, fins a un màxim de quatre per equip, sense que hi hagin de viure i treballar aquí i, segons va confirmar Jordi Cerqueda, «sense cobrar, perquè en aquest cas haurien de passar per immigració».

L'Assemblea General 2012 es va celebrar a la nova seu de la FAF el passat 24 d'agost, i en ella es va aprovar per part dels clubs i en una ampla majoria el canvi en la normativa interna que no permetia que els equips comptessin amb jugadors de fora d'Andorra si no treballaven i residien al Principat. Amb la variació, això donava llum verd a què alguns equips incorporessin nous efectius de gent de les localitats espanyoles properes a Andorra, però faltava donar un pas encara, i aquest era que la secretaria d'Esports digués si, amb la llei a la mà, aquesta nova resolució era viable.

La resposta, de conformitat, va arribar ahir a la FAF de mans del mateix secretari d'Estat, Jordi Cerqueda. «Poden jugar futbolistes no residents que tinguin llicència, i sense cobrar per part del club en què hi juguin», va afirmar ahir Cerqueda. «Si cobren i viuen aquí, hauran de passar per immigració», va avisar. En tot cas, la secretaria d'Esports considera que «no hi ha cap altre impediment» a la nova norma que va aprovar l'Assemblea de la FAF.

DOS CASOS: PRINCIPAT I MATECOSA / En aquest sentit, a la lliga andorrana es donen dos casos de clubs en aquesta situació. Un és el Matecosa Sant Julià, que comptava amb quatre jugadors de la Seu d'Urgell i Organyà que ni vivien ni treballaven al Principat. Així ho va confirmar ahir Patri González, director esportiu del club lauredià. Aquests quatre futbolistes són Lluís Guirao, Padrones i Costinha, els tres de la Seu, i Robert Vila, d'Organyà.

Una situació semblant és la del CE Principat, que comptava amb deu jugadors forans, dels quals sis ja tenien regularitzada la seva situació a Andorra, mentre que els altres quatre estaven en camí de fer-ho. Amb l'acceptació per part d'Esports d'aquesta nova norma, aquests quatre futbolistes no estan obligats a canviar la seva residència. Es tracta dels dos argentins, Matías Pinyal i Agustín Arnejo, i els espanyols Sergio Fernández i Pedro Rojas, els quatre residents a Puigcerdà, Organyà o la Seu d'Urgell. Des del CE Principat afirmen que la filosofia del club, abans d'aprovar-se la norma, ja era treballar en aquest sentit, amb jugadors amb ganes de jugar a futbol. «A vegades no trobàvem el que volíem a casa nostra, però fora sí, i treballaven així», afirmen fonts de l'entitat, que hi afegeixen que el Principat mira de «potenciar i estimular el futbol al nostre país».

POLÈMICA PELS diners ‘INTERNACIONALS' / Una qüestió encara latent és el tema dels diners que perceben els clubs amb jugadors internacionals. Algunes entitats continuen tenint una postura frontal perquè consideren que els diners s'han de repartir entre la resta d'equips.

A DIES DE COMENÇAR LA LLIGA / Mentre tot això passa, la lliga és a pocs dies de començar. La primera jornada en Primera Divisió tindrà els següents enfrontaments, previstos tots per al diumenge dia 23: Matecosa Sant Julià contra el FC Encamp; Pidasa Santa Coloma contra el Inter Club Escaldes; Construccions La Posa Lusitans contra CE Principat; i UE Engordany contra UE Santa Coloma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT