Les dues seleccions sub-16 guanyen el bronze a l'Europeu C

• La masculina derrota San Marino per un clar 86-54 i la de noies s'imposa a Xipre per 49-36

Una acció de l'Andorra - San Marino masculí, ahir al Poliesportiu. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els dos combinats nacionals sub-16 s'han fet amb una plaça del podi en l'Europeu C gràcies a la victòria d'ahir en la final de la consolació.

El poliesportiu d'Andorra havia viscut unes semifinals amargues per als tricolors en perdre les noies contra Mònaco en un partit dramàtic (36-37), i els nous no van poder fer res en el darrer partit de la jornada contra la favorita Xipre (45-87), però ahir l'alegria va renéixer amb la medalla de bronze aconseguida pels pupils de Manel Sánchez i Xavi Mújal. Els nois, per superar San Marino en un matx que van dominar de principi a fi; al primer quart ja havien deixat mig resolta la feina (9-30), i al descans la medalla ja era pràcticament un fet (25-51). Després de la represa s'havia d'aguantar i així es va fer: 54-86. Cal destacar Manyoses amb 13 punts i 11 rebots, Peral amb 11 i 10 i la bona direcció de Moliné, amb 13 punts i 4 assistències.

Les noies van fer una feina constant per anar incrementant la diferència: 6-11, 14-23, 27-39 i el definitiu 49-36 van ser els parcials, amb una estelar Cristina Andrés --20 punts i 11 rebots-- i Marta Aguilera com a gran escudera.