PUBLICITAT

La calor serà la gran amenaça en la marató per als quatre tricolors

  • Bernadó busca ser entre els 30 primers i Royo, Ramírez i Manchado, acabar
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bernadó --a l'esquerra--, en una cursa al Comunal, l'estiu de l'any passat. Foto: EL PERIÒDIC

La forta calor és la gran amenaça en la marató per a la delegació andorrana que, confirmada definitivament la baixa de Manel Fernándes-Pita, estarà formada pels atletes Toni Bernadó, Iván Ramírez, Jordi Royo i Alan Manchado.

Ahir cap a les deu del matí --hora d'inici de la prova reina de la llarga distància-- els termòmetres rondaven els 27 graus a Barcelona, amb una humitat del 20%. I la marató femenina va refermar les males previsions de Joan Ramon Moya: dues portugueses van acabar a l'ambulància. Segons les previsions, avui farà una mica més de calor: "S'esperen uns 29 graus", va assenyalar l'entrenador de la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA).

CIRCUIT URBÀ PLA El circuit de 42 quilòmetres no serà un gran maldecap per als menys de 70 participants que hi prendran part, ja que és majoritàriament pla, amb diferències mínimes al perfil, que van dels 6 als 27 metres sobre el nivell del mar, i transcorre pels carrers de Barcelona; la sortida serà al passeig de Picasso i els corredors hauran de passar per punts emblemàtics de la Ciutat Comtal, com ara l'Arc de Triomf, la Plaça Catalunya, la Casa Batlló, la Monumental, les Torres del Port Olímpic o Colom per arribar de nou al punt inicial.

RITME PER PULSACIONS
Bernadó és la gran opció d'Andorra, però, vist el clima, marcarà el ritme per pulsacions i no per quilòmetre. No importa la marca, sinó que arribi en condicions, i l'objectiu serà acabar al mig de la classificació: "Acabar entre els 30 primers seria tot un èxit", va aventurar Moya. "Crec que el primer classificat farà pitjor temps que la millor marca personal de Bernadó", va afegir l'entrenador. O el que és el mateix, més de 2h 15min.

ELUDIR L'ÚLTIM LLOC
Manchado, Ramírez i Royo juguen en una altra lliga. L'últim, recordem, va patir un fort cop de calor fa pocs dies, que el va enviar a urgències, i tot i no estar en les millors condicions físiques, prendrà la sortida per provar sensacions, però d'ell no es pot esperar gaire. Seria tot un mèrit que acabés la cursa, malgrat que Moya va fixar un objectiu per a ell i els altres dos: "Seria bo que acabessin i no fossin últims". En principi Manchado, Ramírez i Royo aniran junts i segons com responguin les forces de cadascú es podrien anar separant.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT