PUBLICITAT

Una comissió de patrimoni vetllarà per la rehabilitació d'edificis catalogats a Encamp

  • Molts d'aquests edificis han quedat en desús i en un estat degradant
  • A la parròquia hi ha una vuitantena d'espais amb aquestes característiques
EL PERIÒDIC
ENCAMP


01082010 encamp
Una vista general de la parròquia d'Encamp. Foto: TONY LARA
El Comú d'Encamp ha creat una comissió consultiva de Patrimoni Cultural l'objectiu de la qual serà possibilitar la rehabilitació dels edificis de la parròquia que actualment es troben catalogats en el pla d'urbanisme. Molts d'aquests edificis han quedat en desús i en un estat degradant, segons ha explicat el cònsol major, Miquel Alís, i d'altres estan ocupats per famílies amb pocs recursos econòmics i, per tant, amb unes condicions mínimes d'habitabilitat.
Segons Alís, la tasca d'aquesta comissió consultiva de Patrimoni Cultural, conjuntament amb un arquitecte i el propietari, serà la de validar la rehabilitació de l'edifici o habitatge catalogat, desmuntant-lo en cas que sigui necessari i tornant-lo a aixecar. El cònsol major d'Encamp ha explicat que 'les cases que es feien antigament eren d'alçades interiors que no superaven el metre vuitanta i amb finestres de 30x30'. Actualment, doncs, no reuneixen les condicions dignes d'habitabilitat, per la qual cosa queden abandonades. Això sí, el cònsol ha deixat clar que la reconstrucció dels habitatges, malgrat seguir les normatives actuals, haurà de conservar el mateix material, pedra i llosat, amb què estan fetes.


A la parròquia hi ha una vuitantena d'edificis amb aquestes característiques, situades a Mosquera, Tremat, Vila i Encamp, majoritàriament. Són cases catalogades, cases pairals i bordes a dins del casc antic que han quedat deshabitades perquè "no s'hi podia viure en aquestes condicions" i els propietaris ja fa temps que s'han desplaçat a d'altres zones. Miquel Alís no descarta que alguna d'aquestes pugui acabar sent un "petit museu, sempre i quan hi hagi una entesa amb els propietaris", i ja ha avançat que té "l'ull posat en alguna".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT