PUBLICITAT

El Fòrum de la Joventut es queixa de manca de consens

  • El FNJA ha presentat les esmenes a l'esborrany de la llei de polítiques de joventut
  • Afirma que recentment s'han introduït modificacions que no s'han pogut debatre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra (FNJA) ha presentat les esmenes a l'esborrany de la llei de polítiques de joventut. Concretament són tres els articles esmenats: el que fa referència a les competències del Govern en relació a la interlocució amb el FNJA; el que enumera la configuració de la Taula Permanent; i el que fa referència a qui ha d'establir les prioritats nacionals en polítiques de joventut. La data límit per presentar les esmenes era el 30 de juliol, i el FNJA, tal com ja va avançar, les ha acabat presentant. Però tant important com les esmenes són les consideracions generals que fa el Fòrum en relació al text de l'esborrany de la llei de polítiques de joventut.
Si fa uns dies, la presidenta del FNJA, Thaïs Zapata, deia que "el problema no és tant el que hi ha a la llei sinó el que falta"  (en relació al sistema de finançament), ara, en el comunicat enviat aquest diumenge als mitjans, afirmen que recentment s'han introduït modificacions que no s'han pogut debatre, cosa que "produeix que el present esborrany no sigui fruit d'un consens i d'un debat real entre les institucions competents en matèria de joventut". Posen com a exemple l'ampliació dels articles referents a la Taula de Joventut.

Altres consideracions generals que fa l'FNJA a l'esborrany és que volen que hi hagi "processos de participació" en el desplegament reglamentari posterior, ja que creuen que hi ha "un gran nombre d'aspectes" que no estan definits en el text; i critica que l'esborrany no especifiqui "de quina manera s'interrelacionen" els diferents òrgans de la Taula de Joventut.

El primer dels articles esmenats és el que fa referència a les competències del Ministeri competent en Joventut. L'article 8, apartat J, diu que exerceix "la interlocució institucional" amb el FNJA. L'esmena proposa que es canvii el mot "institucional" pel de "governamental" i que s'especifiqui que la interlocució d'aquest Ministeri és només en matèria de joventut, ja que hi ha altres ministeris -com el de Finances o el de Salut, Benestar i Treball- i altres institucions que els tenen com a interlocutors.

La segona de les esmenes és a l'article 11. En el seu primer punt parla de la Taula Permanent, que és l'òrgan de representació política, i n'explica la seva configuració i en la qual no hi figura cap representant del FNJA. L'esmena introdueix aquesta figura a més, òbviament, dels representants del Ministeri competent en Joventut i els consellers comunals en aquesta matèria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT