PUBLICITAT

Bernadó és 33è en una marató amb el 30% d'abandonaments

  • Ramírez és 43è, Manchado, 45è, Royo abandona i Andorra acaba novena de tretze països
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Foto: JORDI COTRINA

S'esperava una marató de màxim patiment en els campionats d'Europa que s'estan disputant a Barcelona i així va ser. La xafogor no va tenir pietat durant el matí d'ahir: 25 graus i 74% d'humitat a la sortida, cap a les deu i cinc del matí, i 27 i 76 a l'arribada, gairebé a la una del migdia. El resultat de tot això van ser 19 abandonaments dels 64 participants que van prendre la sortida, és a dir, un de cada tres corredors no va completar els poc més de 42 quilòmetres de la prova reina de la llarga distància i Toni Bernadó, el millor andorrà, va acabar 33è.

Moya va pronosticar que el primer classificat no faria més de 2h 15min i la va encertar de ple: el suís Viktor Röthlin es va imposar amb 2h 15min 31 s després de córrer sol els últims dotze quilòmetres; segon va ser l'espanyol José Manuel Martínez amb un temps de 2h 17min 50s i tercer el rus Dmitriy Safronov, amb 2h 18min 16s. I Bernadó, a poc més d'un quart d'hora del primer, va estar, com tots els participants que van acabar, molt lluny de les marques que acostuma a fer. El recorregut era pla, però la calor deshidratava i castigava de manera exagerada, i Bernadó només va poder remuntar posicions aprofitant els abandonaments: "Ha fet els parcials que normalment aconsegueix quan entrena", va assegurar l'entrenador de la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA). "Tot i que aquest temps no es pot valorar, ell és molt exigent amb si mateix i no ha acabat content perquè no ha gaudit, però si m'haguessin preguntat quin temps faria, creia que rondaria les 2h 40min", va afegir.

VÒMITS DE MANCHADO
La nota negativa de la carrera va ser Alan Manchado. Quan va acabar tenia l'estòmac bloquejat i estava vomitant. Les televisions van captar les imatges i l'andorrà, últim classificat dels 45 que van acabar, va haver d'anar a parar a l'hospital on li van posar dues ampolles de sèrum i oxigen. La cosa no va empitjorar, però va reflectir la duresa de la marató i les previsions de Moya, qui ja havia avisat que fixar l'inici del començament a les deu del matí provocaria situacions com aquesta.

Manchado va fer una marca de 3h 12min 40s i Ivan Ramírez, que va ser 43è, va emptar 2h 51min 42s. Tots dos van anar junts en tot moment fins entrat el quilòmetre 30, quan el corredor del Cajalón-Cóndor de Calatayud va decidir continuar sol. Jordi Royo va prendre la sortida, però ben d'hora va començar a patir massa i va decidir abandonar cap al quilòmetre vuit.

Gràcies a l'acabament de tres dels quatre atletes tricolors, Andorra ha pogut obtenir puntuació per països per primera vegada; la selecció va ser la novena i última dels que van puntuar, tot i que n'hi havia tretze en competició que no van poder fer entrar tres corredors.

Moya creu que els resultats podien haver estat "una mica millors" però també va reflexionar: "Ser els novè país d'Europa en la marató parla per si sol". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT