PUBLICITAT

L'última llista FIS de la temporada premia joves com Esteve i Oliveras

  • Gutiérrez es queda fora de les cent millors en descens i supercombinada, i Vidosa millora lleugerament
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

La Federació Internacional d'Esquí (FIS) va fer pública ahir la nova llista de punts FIS i rànquings que tindrà vigència fins al 30 de juny. Aquesta 12a llista és l'última de la temporada, i hi destaquen els joves andor- rans, els quals milloren gairebé en totes les disciplines, sobretot Kevin Esteve i Marc Oliveras, a més d'Arnau Puig i Artur Pallàs. Pel que fa als números u de l'equip de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Roger Vidosa i Mireia Gutiérrez, aquesta última llista no els ha deixat allà on la FAE esperava, i mentre que Vidosa millora lleugerament les seves posicions en les diferents especialitats, de Gutiérrez s'esperava que entrés entre les cent millors en descens i supercombinada, però no ha estat així.

Kevin Esteve i Marc Oliveras són els grans beneficiats després de conèixer-se ahir l'última llista de rànquing de la FIS. Esteve fa millors resultats en totes les disciplines, però destaca sobretot el canvi en l'eslàlom, en què passa de la 2.408a posició amb 77,52 punts FIS, a la 577a amb 32,48 punts. Pel que fa a Oliveras, la seva millora és evident, excepte en supercombinada, en què perd terreny --de la 916a a la 927a. En aquest sentit, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, es va mostrar molt satisfet amb el paper dels joves: "És un salt important per als joves". Cal destacar al mateix temps les puntuacions d'Arnau Puig i Artur Pallàs. Puig ha aconseguit tenir 74,96 punts en eslàlom i 72,41 en gegant, mentre que Pallàs ha rebaixat fins als 80,93 punts en eslàlom i els 65,43 al gegant. Pel que fa a

Ferran Huertas i Jordi Troguet, obtenen bons resultats "com per pensar en una bona progressió", segons paraules de Carles Visa.

En categoria femenina, pel que fa a Gutiérrez, és cert que ha millorat en descens, situant-se en la posició 100 quan en l'anterior llista era la 103a, però el director tècnic de la FAE, Carles Visa, va assumir ahir que l'objectiu era superar aquesta xifra. El mateix ha passat en supercombinada, en què si bé era fins ahir la 84a, ara ha pujat fins a la 110a. Ara bé, Visa va assegurar que això és una posició transitòria: "El més normal és que a la pròxima llista, que serà la primera de la temporada, millori aquestes puntuacions".

Pel que fa a Sofie Juarez i Andrea Machado, la primera perd terreny en descens --la velocitat no és la seva especialitat-- però en guanya en la resta de disciplines; d'altra banda, la segona millora lleugerament en eslàlom, gegant i supergegant.

ELS LESIONATS RUIZ I ALTIMIR
Una de les preocupacions a la FAE és el procés de recuperació de dos dels seus joves, Nil Ruiz i Carla Altimir. Els dos evolucionen bé, amb Ruiz que ja pot fer bicicleta i caminar sense crosses, i Altimir que pot començar des de fa poc a fer bici. Cal recordar que els dos van patir sengles lesions de creuats al genoll, Ruiz al final del mes de desembre passat a la Molina i Altimir al mes de gener, també en competició. rmora@andorra.elperiodico.comPer a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT