PUBLICITAT

L'Alt Urgell té una torre de guaita forestal tancada

  • La CNT-AIT denuncia reducció de recursos en la vigilància del medi
I. C.
LA SEU D'URGELL

Periodic
Forestals fan guàrdia a l'Alt Urgell. Foto: TONY LARA

La torre de guaita forestal de Coll d'Arnat, a l'àrea de la Seu d'Urgell, està actualment tancada. I una altra instal.lació de la mateixa zona, la de Turó-Collada del Pedró, funciona amb la meitat de personal. Així ho assegura el sindicat CNT-AIT, que ha denunciat novament manca d'efectius humans i materials per a la vigilància dels boscos aquest estiu.

Segons aquestes fonts, ara mateix l'única torre que funciona amb normalitat a l'entorn de la Seu és la del Coscollet. Pel que fa als Pallars, s'ha tancat la torre de la Faiada, a Tremp. Sí que funcionen les del Pic de l'Orri, Boumort i Pleta Verda.

A la plana de Lleida, la majoria de punts de vigilància funcionen amb normalitat, si bé n'hi ha un de tancat i un altre amb la meitat de personal. CNT-AIT considera que aquesta retallada en la tasca dels guardes forestals, que fa temps que denuncia, dificulta la detecció ràpida d'incendis per facilitar-ne l'extinció. El sindicat també havia exposat l'any passat una presumpta degradació de les condicions laborals dels guardes que són contractats eventualment a l'estiu. En aquest sentit, l'assemblea de guaites ha fet referència al primer incendi important d'aquest estiu, el de Vilopriu (Baix Empordà), tot assenyalant que ara fa poc temps es va tancar tres punts de guaita en aquella zona, que haurien permès una extinció més ràpida.

La CNT-AIT defensa que, amb els guardes forestals, "quan hi ha un foc els bombers reben una trucada immediata que ja precisa la posició exacta, tipus de fum, direcció del vent i vegetació que crema". A més, afirmen, el guaita forestal "informa de l'evolució periòdicament, parlant directament dins el cos de Bombers i amb la mateixa professionalitat". El sindicat conclou que "no pot ser que per estalviar l'arranjament de torres de guaita, o estalviar treballadors, la factura més cara la paguin els boscos i els béns immobles, amb el risc per a la vida de les persones".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT