PUBLICITAT

'Cercamón' torna a sorprendre i s'apropa al cabaret literari

  • A l'obra s'hi afegeix un servei de bar, un concert i una caminada a Costoja
  • El Bus de la Cultura apropa els espectadors a Vilamitjana
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'espectacle medieval Cercamón. Foto: EL PERIÒDIC

Cercamón, l'espectacle medieval basat en la novel.la del mateix títol de Lluís Racionero, es podrà veure avui i demà dissabte, a partir de les 10 de la nit, a Vilamitjana.

L'obra, estrenada l'any 1997 a Costoja, ha apostat els darrers anys per adaptacions impactants i aquest any presenta el canvi més radical: es fa en format de cabaret literari. Així, a la base d'una història medieval s'hi uniran dansa, humor, música, ombres xineses, titelles i d'altres recursos parateatrals. A més, serà una posada en escena totalment coral, amb els 18 actors sempre damunt de l'escenari. En resum, el Cercamón més conceptual i creatiu.

Jordi Llop, director de l'espectacle, vol fer així una aclucada d'ull a l'espectador, sense arribar a provocar-lo, però sí interrogant-lo. Tot això, sense tocar gairebé ni una coma del text original del guió de l'obra. "És un treball de grup intensíssim", apunta Llop, "amb molts canvis de registre". Tanmateix, el responsable de l'Aula de Teatre d'Andorra la Vella adverteix que "no es tracta del típic cabaret dels anys vint", sinó de l'anomenat "cabaret literari, amb tocs dels diversos gèneres teatrals". El format es visualitzarà també a la platea, amb taules i cadires disposades en rotllana. Així, Cercamón continua sent el mateix, però alhora és diferent cada any. En la posada en escena hi intervenen una trentena de persones, entre actors i tècnics, a més dels veïns de Vilamitjana, que hi aporten el seu suport en tot allò que convé.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT