PUBLICITAT

El nou River, complet

  • Justin Howard signa per una temporada i el club dóna per tancada la plantilla de la 2010-2011
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

El pivot nord-americà Justin Howard va signar ahir el seu contracte de vinculació amb el BC River Andorra, amb la qual cosa el club va donar per finalitzada la seva plantilla per a la temporada 2010-2011. Aquest equip de deu jugadors serà el que intentarà l'ascens a la LEB Or del bàsquet espanyol sota les ordres del català Joan Peñarroya. Howard arriba al club per una temporada.

Ahir a la tarda va arribar a la seu del club andorrà el de Howard, amb la qual cosa el River ja podria començar a entrenar, si no fos perquè fins al dia 23 d'agost no estan convocats tots els jugadors per passar el reconeixement mèdic. Howard, un rodamón en el món del bàsquet, ha passat per equips nord- americans i sud-americans, com ara a l'Argentina i Xile, i va arribar a Europa fa dos anys. En concret la seva destinació va ser el BG Karlsruhe de la Pro-A alemanya, per jugar, una temporada després, a Espanya, on en la campanya passada va disputar 18 partits amb el CB Rayet Guadalajara, precisament a la LEB Plata.

El pivot nord-americà va ser el jugador més valorat de la tercera categoria del bàsquet espanyol fins que es va lesionar en un peu, i també MVP diverses jornades. La seva lesió va tenir un diagnòstic de recuperació força llarg, amb la qual cosa el jugador i el Guadalajara van arribar a un acord per una rescissió amistosa del contracte. Durant els 18 duels que va disputar amb la samarreta del Rayet, va aconseguir unes estadístiques força interessants: 14,8 punts per partit (57,6% en tirs de dos i 62,1% en tirs lliures), 8,7 rebots (2,6 ofensius), 0,7 assistències, 0,7 recuperacions de pilota, 0,6 taps i 5,7 faltes rebudes per 18,4 punts de valoració mitjana.

EL TERROR DE LA CATEGORIA
Amb els fitxatges a la mà, i a les dates en què estem, el BC River Andorra és ara per ara el conjunt més fort de la LEB Plata i el que més sona en les travesses per aconseguir el desitjat ascens. Mentre que el club andorrà ja ha fet els deures pel que fa al tancament d'una plantilla competitiva, molts dels seus rivals encara treballen per perfilar els seus equips. Així mateix, el River ha aconseguit els serveis de molts jugadors que eren importants en els seus clubs d'origen: el base Sergi Pérez al LOBE Osca, l'escorta Pablo Sánchez i el pivot Rob Johnson al Tíjola, els alers James Holmes i Àlex Piru Ros al Palencia i Adepal Alcázar, respectivament, a més de Howard al Guadalajara. El River manté de la temporada passada Néstor Zamora, Dani Marin, Andreu Matalí i Rafa Casals. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT