PUBLICITAT

Mònica Ramírez té opcions de semifinals als 100 esquena

  • Els Jocs s'inauguren en un ambient crític per un calendari esportiu massa atapeït
EL PERIÒDIC
SINGAPUR

Tot i l'ambient de crítica internacional al Comitè Olímpic Internacional (COI) per la inclusió de més competicions internacionals en un calendari massa atapeït, ahir van arrencar a Singapur els primers Jocs de la Joventut. En una cerimònia modesta però atractiva, es va donar el tret de sortida a 12 dies de proves esportives amb presència andorrana. Avui és el debut de Mònica Ramírez en els 100 esquena. La nedadora, 13a de 36 en la llista oficial, té opcions de classificar-se per a les semifinals.

La despesa per a aquests Jocs de la Joventut ha estat superior als 90 milions de dòlars, la qual cosa s'afegeix les queixes d'alguns països, que consideren excessius aquests Jocs, ja que el calendari de competicions de cada estiu ja és massa ple. Així i tot, el president del COI, Jacques Rogge, va defensar ahir aquest nou projecte durant la cerimònia d'inauguració: "Ho fem amb la humilitat necessària, i sóc prou optimista per pensar que aquest és l'inici d'un èxit de futur". De fet, aquests Jocs continuaran a l'hivern del 2012 a Innsbruck (Àustria), i a l'estiu del 2014 a Nanjing (Xina).

RAMÍREZ, AVUI EN ELS 100 ESQUENA
La competició ja ha començat, i Andor- ra tindrà avui el seu debut de la mà de la nedadora Mònica Ramírez, que competirà en els 100 esquena. "Crec que puc entrar en les semifinals, i després ja veurem què passa", va manifestar des de Singapur la jove esportista. Ramírez és 13a en un rànquing de 36 competidores, i a les semifinals entren les 16 millors. Per temps és dins, però ho ha de confirmar avui a l'aigua. Ramírez té com a millor marca personal, i rècord d'Andorra, 1min 03,79s (Mundials de Roma, del 2009), però aquest any el seu millor registre en aquesta distància ha estat 1min 04,06s, temps aconseguit als Campionats d'Espanya de Pontevedra. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT