PUBLICITAT

Veïns del Pallars sospesen marxar si es construeix la MAT

  • El traçat previst de l'autopista elèctrica passaria a prop de nuclis habitats
  • L'aparició d'estaques reactiva el rebuig al projecte a la comarca
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una reunió dels membres de la plataforma en contra de la MAT. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Algunes famílies del Pallars Jussà es plantegen marxar dels actuals habitatges si es construeix la línia de Molt Alta Tensió (MAT). En alguns casos, el disseny del projecte passa a molt pocs metres de nuclis habitats, malgrat la baixa densitat de la zona.

Així ho han pogut confirmar molts habitants quan han vist que apareixien a prop de casa seva les polèmiques estaques instal.lades per Red Eléctrica Española. Els afectats afirmen sentir "angoixa" per la possibilitat de viure sota una línia de 400.000 volts, pels riscos que comporta per a la salut. Per això, es plantegen canviar de lloc de residència i asseguren que d'altres veïns també hi estan pensant.

Davant d'aquest fet, la Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica ha criticat el doble llenguatge de les administracions, que per una banda diuen que volen dinamitzar turísticament la zona i per l'altra projecten un corredor elèctric pel mig de zones d'interès natural o patrimonial, com ara el pantà de Terradets o el conjunt monumental de Mur. El col.lectiu lamenta, a través de l'ACN, la manca d'informació de què disposen i afirmen que fa la impressió que tot es vulgui fer d'amagat, atès que les estaques han aparegut del no res.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT