PUBLICITAT

Sorpresa majúscula per tots

  • El primer en saber que Jorge Dias es retirava va ser Dani Arrufat Les reaccions a l'adéu del capità han estat moltes, i han afectat de la mateixa manera companys d'ara i d'abans que han jugat i entrenat dia a dia amb ell
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El comiat Jorge, dijous passat quan va fer públic el seu adéu. Foto: TONY LARA

Cap dels seus companys no sabia res del que rumiava. El dimecres passat a la tarda va començar a plantejar la situació: Jorge Dias va quedar amb el que fins a la temporada passada havia estat el seu segon entrenador, Dani Arrufat, i li va dir que es retirava, que no podia més, que des de feia un any notava falta de motivació i d'il.lusió per ser al 100% amb l'equip. Tots dos havien estat companys de pis i ara veien que els seus camins se separaven encara més. El comiat oficial i públic del jugador es va fer al dia següent, dijous, quan el club va convocar una roda de premsa d'urgència. Allà es va veure que no era un adéu normal, sinó la marxa més sensible que ha tingut el BP Andorra en molt de temps. Amb anys de futbol sala per davant, Jorge, el fins ara capità, era clar: "No tornaré". El futbol sala andorrà s'ha quedat una mica orfe.

El seu entrenador actual havia estat amb ell gairebé dues setmanes de pretemporada. Amb tot, Jandro Álvarez entén que és la pitjor de les notícies: "Era un referent, simbolitzava la identitat de l'Andorra". A més, Jandro considera que la plantilla queda tocada: "És un pal molt gros pels jugadors perquè aportava molta tranquil.litat a l'hora d'elaborar el joc. A més, era el capità".

El primer en saber la notícia va ser Dani Arrufat. El que va ser segon entrenador del BP la temporada passada havia conviscut amb Jorge un any en el mateix pis, i mantenen una forta amistat: "Vam anar dimecres a prendre alguna cosa i m'ho va dir... em vaig quedar sorprès", tan sorprès com tot l'equip: "Ningú no s'ho esperava". Així mateix, Arrufat té clar que davant d'una decisió com aquesta, no hi ha res a fer: "No podem fer altra cosa que acceptar-ho. Si ell com a persona està millor, jo sóc amic seu i vull el millor per a ell". Paraula d'amic.

"És una notícia important i negativa perquè fa molts anys que juga amb l'Andorra", diu el seu company Jona. El futbolista, també de la casa, assegura que la baixa de Jorge "és molt dura pel que és ell com a persona i com a esportista". Jona destaca "la seva mobilitat en el joc, que tenia molt de gol, que es movia molt bé entre línies i que tenia un potent xut llunyà". Assegura que creia "que s'ho repensaria, però no".

Xavi De la Rosa ha estat el seu tècnic (i company) en els últims anys, i ara és seleccionador. "Va ser una sorpresa i crec que una mala opció per al futbol sala del país, diuen que el millor arriba dels 27 als 30 anys, i ell estava ara en aquesta edat", diu De la Rosa, el qual no dubta en comptar amb Dias per a la tricolor: "Egoistament vull que jugui a la selecció, perquè és un jugador que tot entrenador vol al seu equip".

Quim Salvat i Jorge van tenir desavinences quan van coincidir a l'An- dorra de Primera Nacional, però l'ara futbolista del Sant Julià parla amb elegància del que va ser el seu company: "És un jugador que lluita molt per tot, la seva decisió de marxar és una mostra més de la seva professionalitat". "Era la imatge de jugador d'Andorra, era el capità, i per tot això serà una baixa molt important", indica Salvat.

"Ara el que hem de fer és donar-li suport en tot, és una decisió molt dura per nosaltres però sobretot per ell, perquè és molt difícil prendre-la. Sempre ha estat un gran company i un gran capità", diu Luís Marimón, el porter del BP, el qual recorda que en el primer entrenament després de l'adéu de Jorge "faltava alguna cosa".. Pel gallec, "era un líder, la nostra referència, un pilar de l'equip". Marimón assegura que està "convençut" que Jorge Dias "serà amb nosaltres i amb el club encara que sigui des de fora".

Talín era el capità quan Jorge era un més de la plantilla. L'exjugador assegura que l'adéu ha estat "una sorpresa" i deixa clar que amb aquesta baixa "se'n va un referent, un dels pocs que queden al país a l'equip". Talín assegura que serà "molt difícil trobar un recanvi" i parla de Dias com "un golejador a l'inici que de mica en mica es va fer complet en tot". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT