PUBLICITAT

Austeritat i eficiència

  • El nou edifici del Consell, tot i ser força més gran que les dependències actuals, no dispararà els costos de manteniment
I. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Virtual Projecte guanyador de la nova seu del Consell General. Foto: R. A. / R. S. / P. E.

L'edifici de la nova seu del Consell, dissenyat pels arquitectes catalans Ramon Artigues i Ramon Sanabria i per l'andorrà Pere Espuga, ha requerit dur a terme unes obres d'envergadura, com l'excavació del solar que ocupava l'antic hotel Mirador, abans al nivell de la Casa de la Vall, fins a deixar-lo al nivell del carrer del Prat de la Creu. El resultat no és una obra ostentosa, sinó sòbria, que aprofita les pedres extretes de l'excavació per revestir la façana. L'austeritat va ser una de les condicions imposades per la Sindicatura en el concurs per escollir el projecte, ara fa nou anys.

Més enllà del disseny auster, el nou edifici, tot i ser molt més gran que les dependències actuals, no suposarà un sobrecost desorbitat quant al manteniment i al personal. Segons s'explica des de la Sindicatura, es tracta d'una construcció molt eficient energèticament, equipada amb plaques fotovoltaiques que cobreixen entre el 30% i el 40% de les seves necessitats energètiques. Les llums de tipus led --que consumeixen sensiblement menys que les d'incandescència-- i un modern sistema de calefacció fan la resta. A més, també cal tenir en compte que el personal que treballa al Consell, i que actualment està repartit en dues plantes de despatxos i oficines, estarà concentrat en una sola planta a la nova seu, fet que també es traduirà en una major eficiència energètica.

Tot i el trasllat a un espai més gran, el personal del Consell i de la Sindicatura es mantindrà totalment estable. També els serveis de seguretat i de manteniment seran els mateixos. Les actuals dependències parlamentàries --Casa de la Vall, Casa del Benefici i Sindicatura-- tenen un cost de manteniment de 250.000 euros anuals aproximadament i no està previst que amb el nou edifici s'incrementin excessivament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT