PUBLICITAT

D'empresa modèlica a experiència traumàtica

M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Electrotècnia era, fins fa poc temps, tal com va recordar Maria José Espinosa, "una empresa modèlica" en molts àmbits, tot i que aquesta exemplaritat positiva dóna pas, ara, a una notorietat per un fet ben diferent, l'acomiadament per motius presumptament relacionats amb una elecció sindical. Si ens remuntem a l'arxiu, veurem que tant l'any 2006 com el 2007, Electrotècnia era notícia per ser una de les empreses col.laboradores amb el centre penitenciari en els tallers adreçats a la reinserció sociolaboral dels interns, i mostrava fins i tot un ferm compromís amb alguns dels reclusos a l'hora de poder ser contractats a la seva sortida de la presó.

D'aquesta manera, tant amb aquesta sensibilitat social com amb altres aspectes com ara un funcionament en el qual "hi havia un repartiment de beneficis" entre els treballadors que contribuïa a una major competitivitat. Tal com va recordar Espinosa, Electrotècnia se situava en una primera línia pel que fa a companyies d'èxit tant en la competitivitat econòmica com amb la responsabilitat corporativa.

Canvi de direcció

Els treballadors es van mostrar conscients que el grup empresarial no havia parat de créixer, així com els resultats i l'estabilitat de la plantilla, però després d'uns anys de bona marxa en el negoci, i en un context de crisi que ha fet que moltes empreses vegin inviables les seves oportunitats de creixement, els acomiadaments en un moment d'eleccions internes en la recerca de delegat sindical han motivat el canvi de percepció d'empresa modèlica a experiència traumàtica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT