PUBLICITAT

Pelegrinatge massanenc

  • Un repte personal va portar Ambatlle a fer en bici el Camí de Sant Jaume des de la Massana
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Satisfacció final Ambatlle, amb la seva bici i la bandera andorrana, davant de la catedral de Santiago. Foto: ROBERT AMBATTLE

Els reptes hi són per realitzar-los, i la satisfacció del seu assoliment fa esvair el patiment viscut durant el trajecte i l'esforç acumulat en forma de cansament. Això va pensar Robert Ambatlle, treballador del Comú de la Massana, quan va veure aparèixer davant dels seus ulls i les rodes de la seva bicicleta la catedral de Santiago de Compostel.la. Des de l'inici de la seva aventura havien passat deu dies (cinc menys dels que havia previst) i més de 1.200 quilòmetres. La Massana quedava ja molt lluny, en temps i en la memòria.

Ambatlle va proposar-se recórrer el Camí de Sant Jaume en bicicleta des de la Massana, entrant pel camí aragonès. Una experiència que va voler fer en solitari i que va iniciar el 19 de juny passat. Va pedalejar una mitjana de 120 quilòmetres diaris, "em llevava a les set del matí, marxava una hora més tard, feia una parada de 20 minuts entre les deu i les 11 i finalitzava la jornada cap a les quatre". Les ganes d'arribar, però, el van portar a realitzar un esprint final i de seure a la bici durant més de vuit hores els últims dies, per assolir la seva meta el més aviat possible: "L'últim dia va ser el més llarg i dur, vaig arribar passades les cinc de la tarda a Santiago, i poc abans havia punxat la roda", comenta Ambatlle.

A banda d'aquesta punxada, i tret d'alguns altres contratemps similars, va ser afortunat durant el trajecte i no va haver d'afrontar grans problemes sobre la bicicleta. De fet, la pitjor part es produïa "quan baixava de la bici, durant les hores mortes a la pensió, perquè m'avor- ria", reconeix Ambatlle. Eren també, però, moments de reflexió i de recopilació d'experiències viscudes durant el dia, "estàs sol i tens moments de tot, de por i també de respecte". El pitjor, recorda, va ser la calor, "no hi estic acostumat i era dur quan pujava els ports".

El balanç final, però, és totalment satisfactori. Ja a l'avió, camí de tornada via Barcelona, Ambatlle feia anar la maquinària per crear nous reptes i aventures sobre dues rodes. De cara a l'any vinent, ja pensa a augmentar punts de dificultat al recorregut, "m'agradaria fer el Camí de Sant Jaume sortint des del Mediterrani, o potser sortir de la Massana però fent també el viatge de tornada".

Ara, assegut a les oficines comunals, té tot un any per pensar-hi. Els reptes hi són per aconseguir- los, però també cal temps per a crear-los. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT