PUBLICITAT

El Govern gestionarà amb Espanya la pavimentació urgent de la N-145

  • Barcia afirma que, com a mínim, es demanarà a Madrid que deixi el tram en bones condicions
  • Batalla assenyala que Foment encara no ha confirmat l'endarreriment en les obres al tram
M. RODRÍGUEZ / E. GUINART
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un dels trams de la N-145 que estan en obres, afectat per la gran densitat de circulació. Foto: TONY LARA

Davant dels indicis cada cop més sòlids que apunten a l'afectació de les retallades en infraestructures anunciades pel Ministeri de Foment espanyol sobre la reforma de la carretera N-145 que connecta la Seu d'Urgell i Andorra, el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va afirmar ahir a aquest rotatiu que si aquesta afectació es confirma, el Govern "farà les gestions necessàries" per tal que, "com a mínim", es millori la pavimentació d'aquest tram, actualment en obres. Tot i això, Barcia va apuntar que el seu ministeri "no ha rebut cap comunicació oficial del Govern espanyol" sobre aquest retard, motiu pel qual si els dubtes continuen l'Executiu s'interessarà per saber en quina tessitura cal moure les reivindicacions.

El ministre va recordar que el tram que connecta Andorra amb el territori espanyol "està actualment molt malmès", fins al punt que la carretera "està en una situació pèssima". És per això que Barcia va clarificar que "no podem tenir els accessos al Principat en aquest estat", amb la qual cosa si la retallada espanyola afecta la N-145 seria necessari que de forma urgent es deixés la pavimentació "en el seu sentit original" per tal de no perjudicar encara més l'accés a Andorra.

Mitjans lleidatans com La Mañana es van fer ahir ressò de les últimes informacions rebudes per l'Ajuntament de les Valls de Valira del Govern espanyol en les quals s'assenyala que la reforma de la carretera es podria allargar fins a l'any 2013. Tot i això, cal dir que les operacions en aquest tram ja portaven un retard significatiu, de manera que caldrà veure si l'endarreriment es deu a la retallada o a l'esmentada situació.

LA SEU LLUITA PER LA CARRETERA
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va manifestar ahir que la reivindicació, "que ja s'ha fet arribar a Foment", és que "no s'endarrereixin més les obres en una via de servei molt important" tant per al territori urgellenc com per Andorra, ja que "al fet que és un tram d'accés turístic al Principat s'ha d'afegir que també hi ha milers de ciutadans que hi passen cada dia, entre els quals els fronterers". Tot i aquesta reivindicació, Batalla va deixar ben clar que, fins a la data, Foment no ha confirmat que la N-145 sigui un dels trams que patiran la retallada, amb la qual cosa "la Seu no té cap coneixement oficial" d'aquest fet.

El portaveu del PSC-Progrés, Oscar Ordeig, va recordar la N-145 és "una prioritat" i que "cal que les obres es facin el més ràpid possible" en benefici tant de turistes com fronterers, al mateix temps que "en la línia demanada a Bartumeu d'incrementar les relacions comercials", tal com es va traslladar al cap de Govern andor- rà en la reunió de fa poques setmanes. Ordeig va coincidir en què les obres ja portaven un retard i va assenyalar que de moment no hi ha res oficial. El panorama per a la

N-145, però, no és gaire optimista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT