PUBLICITAT

El Cicle Internacional d'Orgue es tanca amb l'estrena d''Invocació'

  • Silva Manfrè i Enric Ribalta seran els intèrprets de la vetllada
  • El programa 'Invitació a la dansa' fa un recorregut per cinc segles de música
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El creador d'Invocació i director del Cicle d'Orgue, Ignacio Ribas. Foto: TONY LARA

El XXI Cicle Internacional d'Orgue d'estiu posarà el punt i final amb l'estrena d'una obra d'Ignacio Ribas. La peça Invocació I (deu versos per la pau) sonarà per primera vegada a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany, a les 21.30 hores.

La creació està inspirada en la relació entre les persones i ha estat creada específicament per a aquest espai. L'estrena respon a la intenció dels organitzadors --l'Arxiprestat d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà-- d'impulsar els creadors del Principat. La peça s'inclou dins del programa Invitació a la dansa, un recorregut per cinc segles de música que comptarà amb el ball de fil conductor. Els encarregats d'interpretar aquestes peces seran l'organista titular de l'església de Santa Tecla de Viena, Silva Manfrè, i l'intèrpret de flauta travessera Enric Ribalta. La interpetació iniciarà amb la Sonata en sol major, op. 3, núm. 1 de Michel Blavet, seguida per una suite de danses de l'Alemanya del segle XVI. A més, el concert també sonaran peces de Jean Langlais, Jehan Alain, Georg Muffat i Carl Philipp Emanuel Bach.

El cicle s'ha compost de quatre concerts al llarg del mes d'agost a les esglésies d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. La primera cita va estar protagonitzada per l'intèrpret Giampaolo di Rosa, titular de l'orgue del temple de Sant Antoni dels Portuguesos de Roma, qui va oferir un programa format per obres antigues de diferents escoles europees i una improvisació a partir d'un tema proposat pel públic. La titular de la catedral d'Alcalá de Hennares, Liudmila Matsyura va presentar un repertori on intentava posar en evidència la capacitat expressiva i la potència de l'orgue. L'últim concert que s'ha pogut veure al principat ha estat el de Jean-Crhistophe Geiser. El titular de l'orgue de la catedral de Lausana es va presentar al Principat amb un programa centrat en els preludis per al seu instrument. A través d'aquests directes, els organitzadors volen fer conèixer les composicions d'orgue i la seva importància per a la història de la música.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT