PUBLICITAT

La 'Mostra d'art d'Andorra', nova cita per a la Sala d'Exposicions del Govern

  • Cultura espera acollir les obres d'un centenar de participants
  • L'espai ha estat remodelat i estarà llest el pròxim setembre
NÚRIA SALVÀ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les creacions que va participar en l'última Mostra d'art d'Andorra, l'any 2008. Foto: LAURA JUSTICIA

La Sala d'Exposicions de Govern ha estat hipotecada, durant mesos, amb la mostra Andorra, un profund i llarg viatge, però a partir del setembre s'haurà de reformar per atendre a una nova cita. Segons va informar ahir l'Executiu, el dia 15 del mes vinent s'inaugurarà la XXI Mostra d'art d'Andorra. la intenció de l'Executiu és recuperar un projecte "consolidat" i "d'interrelació" com la mostra, segons va informar el director de Promoció Cultural i de Política Lingüística, Joan Sans. "La complicitat d'artistes com Carme Mas, Pilar Riberaygua i Josep Alsina van ajudar a construir un espai de diàleg artístic que s'ha de conservar", va manifestar el directiu.

Des d'ahir i fins al dia 10 els artistes que hi vulguin participar podran presentar les seves obres a l'àrea d'Acció Cultural de Govern. Els creadors han de ser residents al principat i només poden presentar una sola obra --muntada i emmarcada-- amb unes mides d'1.50 metres, com a màxim. L'Executiu pretén repetir l'èxit de l'edició anterior, que va congregar 105 artistes i va superar el miler de visitants. Per ara, els responsables s'han posat en contacte amb els participants de les mostres precedents per informar-los de l'esdeveniment. "Estan molt receptius", va comentar el director de Cultura abans d'afegir: "La iniciativa ha estat sempre un punt de trobada per a artistes consolidats i una plataforma per a creadors novells".

EL RECINTE Per acollir aquesta activitat, la sala ha hagut de fer un rentat de cara, després de treure tot el material referent a Andorra, un profund i llarg viatge, excepte els frescos romànics de Santa Coloma. Per al material, comprat a Alemanya el 2007, s'ha habilitat una infraestructura especial. Els frescos resten al centre de la sala envoltats d'una paret flotant d'uns 80 centímetres que permeten en la visibilitat i el manteniment. D'altra banda, també s'ha refet la il.luminació i s'han hagut de repintar les parets. El canvi de cara, a més de permetre la utilització de l'espai, ha fet possible guanyar alguns mestres per a l'exposició. El sistema de condicionament tècnic que controlava la temperatura del recinte cada pocs minuts continuarà realitzant la seva feina. Segons va informar ahir el responsable de la sala Josep Maria Ubach, només falta acabar de posar les guies per a la nova exposició i mirar els detalls. De tota manera, la previsió és que el recinte estigui a punt la primera setmana de setembre.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT