El campió inqüestionable

• El Lusitans, invicte amb el ?Maño', revalida el títol de Lliga a falta de dues jornades per al final del ?play-off'
ALÀS

A l'esquerra el president del Lusitans, Antonio da Silva, és mantejat després del partit. A la dreta Víctor Hugo rep un bany de cava mentre els seus companys celebren el títol, ahir a Alàs Foto: ÀLEX LARA

El FC Lusitans no va desaprofitar ahir el primer match-ball i va imposar-se a la UE Sant Julià a Alàs per 4-2 de manera que ja és matemàticament campió a falta de dues jornades per al final dels play-off i per tant serà la pròxima temporada el representant andorrà en la Champions League.

L'equip vermelho revalida el títol de Lliga de manera inqüestionable, sobretot amb l'arribada de Carlos Sánchez, el Maño, qui va agafar les regnes de l'equip a finals de gener per substituir un Salva Estruch destituït tot i que tenia l'equip líder però amb un joc poc convincent. Amb el Maño, però, el Lusitans ha protagonitzat un final immaculat, començant per un 11-0 contra l'Encamp fins acabar amb un 2-4 ahir contra Alàs i un total de cinc victòries, un empat, 24 gols a favor i 4 en contra. El mèrit, però, radica sobretot en l'actuació en els play-off, contra els rivals directes: 2-0 contra el Sant Julià, 2-1 amb la UE, 0-0 davant el Pidasa i aquest 2-4 de nou contra els lauredians. Aquí és on ha demostrat ser el millor equip de la lliga i amb diferència.

‘Hat-trick' d'un Luis estel·lar / Ja poden arribar jugadors de renom al futbol andorrà que la millor esquerra era i encara és la de Luis, buc insígnia del campió i ahir autor d'un hat-trick. El 10 del Lusitans, conegut al vestidor com Luanda, va inaugurar el marcador amb una falta magistral a l'escaire del primer pal en el minut 19, va continuar a la sortida d'un córner al minut 51 que va rebre en curt i que després d'un moviment de ballarina va tornar a clavar per l'escaire del primer pal i va clure la seva actuació estel·lar amb un altre xut al primer pal –tots tres a l'esquerra del porter Vinardell– que significava el 3-0 al 61 i per tant, la sentència. Pocs minuts després el pitxitxi Bruninho va trobar-se una vegada més amb la seva cita setmanal amb el gol (4-0) i en els últims minuts el Sant Julià, que havia jugat des del minut 18 amb un menys per l'expulsió de Walter –per ser l'últim defensa, en la falta que donaria pas al primer gol– va maquillar el marcador amb gols de Kiko i Riera.

En l'altre partit, a la mateixa hora (12.00) però a Aixovall, el Pidasa es va imposar 1-2 en el derbi colomenc contra la UE i d'aquesta manera se situa segon en la taula i per tant es fa –provisionalment – amb una de les dues places d'Europa League. Oriol Fité 11') i Alejandro (21') van marcar per al Pidasa i Víctor Bernat (70') va fer el gol de la UE.

BATALLA PEL DESCENS / En el play-off pel descens la batalla per la salvació està sent trepidant. El Principat necessitava guanyar per segellar la permanència però va perdre 2-1 amb el Burger King Inter d'Escalde; en l'altre partit l'Encamp va guanyar l'Engordany 2-0 i per tant s'intercanvien la penúltima posició que fa jugar a la promoció i el fanelet vermell que condemna a baixar a Segona. Queden dues jornades i encara pot baixar qualsevol dels quatre.